Title Image

Vapaaehtoistyö

Haluatko tehdä mielekästä vapaaehtoistyötä eläinten hyväksi? HESY ottaa mielellään apukäsiä vastaan!

HESYllä on käytössä vapaaehtoisten ajanvarauskalenteri, jossa pääset katsomaan mitä tehtäviä on tarjolla ja ilmoittautumaan töihin! Säännöllisiä vapaaehtoisaikoja on varattavissa ainoastaan ihmisystävätoimintaan, ja muihin töihin avaamme aikoja, kun tarvetta apukäsille ilmenee. 

 

Kalenteriin pääset täältä.

 

Jos sinulla on Facebook-tili, liity myös HESYn vapaaehtoistarve -ryhmään täältä tai seuraa uusien ajanvarausaikojen ilmoittelua sometileltämme!

 

Kaipaamme apukäsiä alla luetelluissa tehtävissä.

Monet HESYllä asustavista kissoista on arkoja ja suhtautuvat ihmisiin epäluuloisesti, koska niillä on huonoja kokemuksia ihmisistä tai ei kokemuksia oikeastaan lainkaan. Eläintenhoitajillamme ei aina ole aikaa seurustella kunkin kissayksilön kanssa riittävästi, koska tilojen siivous ja kissojen terveydenhuolto madotuksineen ja lääkityksineen täyttävät työpäivän. Tarvitsemme siksi vapaaehtoisten apua kissojen sosiaalistamiseen.

Ihmisystäväajat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 16-19. Siitä lähtien, kun ovet aukesivat taas koronan jälkeen, ihmisystäväbuumi on ollut melkoinen ja siksi ihmisystävien tulee varata aika etukäteen. Olethan kärsivällinen, nimittäin ajat on varattu pääsääntöisesti puoli vuotta eteenpäin!

Otamme ilmoittautumisia vastaan vain saman verran kuin keskuksella on seurustelua kaipaavia eläimiä, joten muistathan myös ilmoittaa jos et pääsekään paikalle. Toivomme että sinulla olisi kullakin käyntikerralla ainakin tunti kissalle annettavaksi. Ihmisystäväksi voi tulla 15-vuotiaana, mutta alle 18-vuotias tarvitsee osallistumiseen huoltajan luvan. Alle 15-vuotiaat ovat tervetulleita huoltajan seurassa. Suosittelemme vapaaehtoisille vapaa-ajan tapaturmavakuutusta sekä perusrokotusten voimassaoloa mahdollisten vahinkojen varalta. Varmistathan myös, että omien lemmikkiesi rokotukset ovat ajan tasalla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: hesy@hesy.fi.

HUOM! Otsikoithan sähköpostiviestisi sanalla: vapaaehtoistyö.

HESYn tonkkakerääjät ovat monille tuttu näky Eläinten joulukeräyksestä. Tonkkakeräykset järjestetään noin kaksi viikkoa ennen joulua. Keräykseen osallistujilta ei edellytetä mitään erityisiä taitoja. Keräysvuoro kestää kolme tuntia, joten tärkeää asiaa voi tukea jo muutaman tunnin työpanoksella. HESY huolehtii keräyksessä tarvittavista varusteista ja järjestelyistä, joten vapaaehtoinen sitoutuu ainoastaan olemaan paikalla vuoronsa ajan. Suosittelemme vapaaehtoisille vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten vahinkojen varalta. Lisätietoja saa HESYn Facebook-ryhmästä. Mikäli et ole Facebookissa, voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi myös sähköpostitse lähettämällä viestiä osoitteeseen: hesy@hesy.fi
HUOM! Otsikoithan sähköpostiviestisi sanalla: vapaaehtoistyö.

Eläinsuojelukeskuksessa järjestetään toisinaan yleisötapahtumia, joissa esitellään talon toimintaa tai yleisemmin jotain eläimiin liittyvää teemaa. Tapahtumissa on yleensä aina buffet paikalla, josta kävijät voivat ostaa kotileivonnaisia ja samalla tukea talon toimintaa. Jos olet jauhopeukalo, ilmoittaudu leivontarinkiimme! Lisätietoja saa HESYn Facebook-ryhmästä. Mikäli et ole Facebookissa, voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi myös sähköpostitse lähettämällä viestiä osoitteeseen: hesy@hesy.fi
HUOM! Otsikoithan sähköpostiviestisi sanalla: vapaaehtoistyö.

Eläinsuojelukeskuksessa järjestetään toisinaan yleisötapahtumia, joissa esitellään talon toimintaa tai yleisemmin jotain eläimiin liittyvää teemaa. Tapahtumien yhteydessä pidetään kahviota, josta kävijät voivat ostaa kotileivonnaisia ja samalla tukea talon toimintaa. Tarvitsemme apulaisia mm. tapahtumien järjestelyihin, kahvion myyjiksi, kahvinkeittäjiksi, arpamyyjiksi tai järjestyksenvalvojiksi (järjestysksenvalvojakorttia ei tarvita). Otamme mielellämme vastaan myös tapahtumaideoita ja ehdotuksia ohjelmanumeroiksi. Kunkin tapahtuman ajankohdasta ilmoitetaan HESYn kotisivuilla. Lisätietoja saa HESYn Facebook-ryhmästä.

Oletko viherpeukalo, joka haluaisi tarjota talkooapua eläinten hautausmaalla? Järjestämme keväästä syksyyn talkoita, joissa tehtävänä on haravoida, nyppiä rikkaruohoja, leikata pensaita ja yleisesti siistiä hautausmaata. Tiedotamme talkoista vapaaehtoisten Facebook-ryhmässä. Hautausmaalle voi mennä haravoimaan ja siistimään myös omatoimisesti milloin tahansa omalla ajalla, sillä haravoita ja muita työkaluja löytyy ulkokatoksesta. Hautojen haltijat vastaavat omien lemmikkiensä hautojen siisteydestä, ja kaikki muut alueet ovat vapaasti siistittävissä.

Onko lehtijuttujen kirjoittaminen, tietokoneongelmat taikka videoiden kuvaus ja editointi omaa aluettasi? Oletko oikeustieteen, biologian tai eläinlääketieteen alan ammattilainen tai opiskelija? HESY kaipaa jatkuvasti vapaaehtoisia, jotka voivat antaa oman asiantuntemuksensa ja erityisosaamisensa käyttöömme. Kaipaamme kirjoittajia HESY-lehden tekoon ja toteuttamaan erilaisia kampanjoita sekä juridisia ja eläintieteellisiä neuvoja mm. erilaisissa ongelmallisissa eläinsuojelullisissa kysymyksissä sekä lausuntojen laatimisessa. Koska apua saatamme tarvita joskus yllättäen, pidämme yhteystietolistaa ammattiapua tarjoavista vapaaehtoisista, joihin voimme olla yhteydessä tarvittaessa. Lisätietoja: hesy@hesy.fi
HUOM! Otsikoithan sähköpostiviestisi sanalla: vapaaehtoistyö.

Pyydystäminen tapahtuu yleensä iltaisin ja öisin. Kylmällä säällä loukkua on käytävä tarkistamassa jopa tunnin välein, lämpiminä vuodenaikoina hieman harvemmin. Loukun ja kiinni saatujen kissojen siirtelyyn vaaditaan oma auto ja kissaloukkuja voit lainata HESYltä 70 euron käteispanttia vastaan. Loukun voi varata infopuhelimesta, numerosta 09 5420 0100 (ma-pe klo 9-16). Kissat voivat olla ovelia ja niiden kiinni saaminen vaatii joskus melko pitkänkin ajan, joten pyydystäjällä on oltava kärsivällisyyttä. Kissojen kiinnisaaminen on kuitenkin  edellytys niiden auttamiselle, ja kissat ovat kiitollisia, jos voit tarjota pyydystysapua vaikkapa omilla kotinurkillasi! Suosittelemme vapaaehtoisille pyydystäjille vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisten vahinkojen varalta.

  • eläinten hoitaminen
  • koirien ulkoilutus
  • sijaiskotitoiminta