Title Image

Hautausmaa

HESYn ylläpitämä eläinten hautausmaa sijaitsee Keskuspuistossa, Metsäläntien eteläpuolella. Eläinten hautausmaa on ollut nykyisellä paikallaan vuodesta 1947. Hautausmaalla on noin 3000 pientä hautaa.

Jos haluat lunastaa lemmikillesi hautapaikan, ota yhteyttä puhelimitse (ti ja to klo 11–16) 09 54200 100.

Haudan voi lunastaa omakseen kymmeneksi vuodeksi kerrallaan. Hallussapitoa on mahdollista jatkaa aina kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.

Hautausmaalle haudataan vain tuhkattuja lemmikkejä (poikkeuksia voidaan tehdä pienten lemmikkien, kuten hamsterien, hiirien ym. kohdalla). Haudattavien uurnien tulee olla maatuvia; varmista asia tuhkaamolta. Lemmikkien tuhkauspalvelua tarjoaa esimerkiksi Pet Helsinki Oy. Tuhkat voi laskea hautaan myös esimerkiksi kangaspussissa.

Hautauksen jälkeen haudan haltijan tulee pystyttää haudalle nimilaatta tai hautakivi, josta näkee, minkä niminen eläin siihen on haudattu. Haudoille ei saa pystyttää hyvää makua loukkaavia muistomerkkejä. Hautakiven maksimikoko on noin A4 ja maksimipaksuus 15 cm. Hautakiviä lemmikeille voi tiedustella mm. Kiviveistämö Levanderilta ja Kiveen Kaiverrettu Oy:ltä. Hautakiven voi myös valmistaa itse. Lue vinkkejä hautamuistomerkin valintaan täältä.

HINNASTO

  • Hautapaikka 10 vuodeksi maksaa 160 euroa. Hinta sisältää hautauksen. Uusista hautauksista vuokra-aikana peritään kustakin 60 euron avausmaksu.
  • Hautapaikan uusiminen kymmeneksi vuodeksi maksaa 110 euroa.
  •  Laskut toimitetaan ensisijaisesti sähköpostitse. Postitse toimitettavasta paperilaskusta veloitetaan 5 euroa.
  • Jos haluat lunastaa lemmikillesi hautapaikan, ota yhteyttä puhelimitse (ti ja to klo 11–16) 09 54200 100.

Toimitamme pyydettäessä asiakkaalle sähköpostitse hautakirjan, johon on kirjattu haudan ja haudattujen eläinten tiedot.

Jokainen haudan haltija on velvollinen itse huolehtimaan haudan siisteydestä.

Haudanhaltija luopuu oikeudestaan muistomerkkiin ja haudan rakennusmateriaaleihin, mikäli ei nouda niitä haudalta kohtuullisen ajan kuluessa hautapaikan eräännyttyä. HESY ry pidättää oikeuden hävittää noutamatta jääneet muistomerkit ja rakennusmateriaalit, tai antaa ne uudelleenkäytettäväksi.

AJO-OHJEET

Hautausmaa sijaitsee Keskuspuistossa Metsäläntiellä, joka on suurin piirtein Hämeenlinnan väylän kohdalla.