Title Image

Testamentit

Eläinten hoito maksaa HESYlle noin miljoona euroa vuodessa. Eläinsuojelutyön saamat valtion ja kuntien tuet kattavat menoista vain muutaman prosentin. Noin 95% vuosibudjetista joudumme keräämään itse jäsenmaksuin, lahjoituksin, järjestämällä tapahtumia ja varainkeruutempauksia. Testamenttilahjoitukset ovat meille äärimmäisen arvokkaita, sillä ne turvaavat kodittomien kulkureidemme tulevaisuuden. Ne merkitsevät HESYlle takuuta siitä, että voimme jatkaa työtämme hädänalaisten eläinten auttamiseksi.

Testamentin laatiminen

Testamentin avulla voit varmistaa, että juuri sinä päätät, mitä omaisuudellesi tapahtuu. Jos sinulla ei ole lähiomaisia ja kuolet jättämättä jälkeesi testamenttia, valtio perii koko omaisuutesi. Jos sinulla on lapsia etkä jätä jälkeesi testamenttia, jäämistösi jaetaan lain mukaan heille. Perinnönjakoon liittyvä prosessi saattaa olla jälkeenjääneille pitkä, raskas ja kallis, eikä omaisuuttasi ilman testamenttia kuitenkaan jaeta niin kuin olisit halunnut. Testamentin tehtyäsi voit elää rauhallisin mielin, koska voit olla varma, että toiveesi toteutuvat.

Läheisten lisäksi voit muistaa testamentissasi myös HESYn kodittomia eläimiä. Yleishyödyllisenä toimijana HESYn ei tarvitse maksaa lahjoituksista veroa, joten jokainen lahjoitus käytetään kokonaisuudessaan eläinten hyväksi.

Voit varmistaa testamentilla myös omien lemmikkieläintesi tulevaisuuden antamalla niiden hoidosta tarkat ohjeet ja osoittamalla hoitoon riittävät varat testamentissasi. HESY huolehtii eläimistäsi ja sijoittaa ne uusiin, rakastaviin koteihin.

Kun Helsingin eläinsuojeluyhdistys on testamentissasi merkittävä edunsaaja, HESY kustantaa testamentin laatimisen yhdistyksemme asianajajan luona.

Jos olet kiinnostunut tekemään testamentin HESYn eläinten hyväksi, ota yhteyttä puhelimitse 09 – 54 200 100 (ma-pe klo 09-16) tai sähköpostitse hesy@hesy.fi.