Title Image

Kotia etsivät eläimet

Kotia etsivät eläimet

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry auttaa kodittomia lemmikkieläimiä saamaan paremman elämän. HESY on tae vastuullisesta eläinsuojelusta. Anna lemmikille koti.

Huomioithan, että HESYn kotisivuilla olevat listat kotia etsivistä eläimistä eivät ole sataprosenttisen ajantasaisia, sillä yhdistyksen hoitoon tulee koko ajan uusia eläimiä ja luovutusvalmiita eläimiä sijoitetaan eteenpäin.

 • Kissat

  Me HESYllä huolehdimme hylättyjen ja kodittomien kissojen hyvinvoinnista. Onko elämässäsi kissan kokoinen aukko?

 • Koirat

  Monilla HESYn koirista on takanaan rankka menneisyys. Jos harkitset koiran ottamista HESYltä, tutustu ensin Usein kysyttyihin kysymyksiin (UKK) sivustollamme.

 • Muut eläimet

  Vuonna 2020 sijoitimme yli 300 eläintä uusiin, rakastaviin koteihin. Tutustu muihin eläimiimme täällä!

Haluatko lemmikin HESYn kautta? Seuraa alla olevia ohjeita ja täytä adoptiohakemus!

 1. Tutustu sopimusehtoihimme sekä sijoitusmaksuihimme
 2. Lue usein kysytyt kysymykset ja niihin vastaukset
 3. Täytä adoptiohakemus (Huomaathan, että hakemuslomakkeen täyttäminen on mahdollista vain arkisin noin klo 8-23 välisenä aikana.)

Täytäthän hakemuksen vasta harkitun päätöksen jälkeen ja vastaat kysymyksiin kattavasti ja totuudenmukaisesti. Hakijoita, jotka ovat vastanneet puutteellisesti, emme voi kutsua haastatteluun. Hakemusten käsittelyaika on normaalisti noin 4 viikkoa, mutta käsittelyaika voi myös venyä. Olethan siis kärsivällinen.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys luovuttaa eläimiä pääasiassa pääkaupunkiseudulla asuville täysi-ikäisille henkilöille. Eläimen ottaja sitoutuu noudattamaan luovutusehtoja ja pitämään eläimestä hyvää huolta.

Hoitotoimenpiteet ja luovutusmaksu

Ennen uuteen kotiin luovuttamista kaikki eläimet käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa. Kissat, koirat, kanit ja muut suuremmat eläimet tunnistusmerkitään mikrosirulla ja tatuoimalla. Lisäksi ne rokotetaan ja niille annetaan matokuuri. Kissat, koirat ja kanit leikataan. Kissanpennun hankkiva sitoutuu tuomaan pennun leikattavaksi HESY-keskukseen sovittuna aikana.

Uuteen kotiin luovutettavasta eläimestä peritään maksu, joka kattaa osan sen hoidosta aiheutuneista eläinlääkärikuluista. Luovutusmaksu riippuu eläimestä ja sen iästä, esimerkiksi aikuisen kissan luovutusmaksu on 200 euroa ja aikuisen kanin 100 euroa. Kissanpennun 300 euron luovutusmaksu sisältää myös kissan leikkauksen.  Vuoden 2023 luovutusmaksut löydät täältä.

Eläimiä ei saa ensimmäisellä käyntikerralla mukaan, vaan vasta harkinta-ajan jälkeen. Luovutuksista vastaava eläintenhoitaja haastattelee kaikki eläimen hankintaa harkitsevat. Tältä pohjalta hän osaa suositella eläimen ottajalle tälle parhaiten sopivaa eläinyksilöä. Jos etsit omalle kissallesi lajikaveria, otathan mukaasi kissasi rokotuskortit ja varmistat, että kissasi rokotukset ovat voimassa.

Kun noudat eläimen kotiin

Kun tulet noutamaan HESYltä eläintä omaan kotiisi, muista ottaa mukaasi a) pankkikortti tai luovutusmaksun verran käteistä, esim. 200 euroa, jos kyseessä on kissa b) kuvallinen henkilöllisyystodistus ja c) kuljetuskoppa.

HESYltä otettuja eläimiä on ulkoilutettava valvotusti. Yhdistys ei luovuta eläimiä esimerkiksi ns. navettakissoiksi. Kissaa voi ulkoiluttaa joko valjaissa tai kissanpitävästi aidatulla pihalla.

Perheessä ennestään olevan kissan tai koiran rokotusten on oltava voimassa ennen kuin sille hankitaan uusi lajikaveri. Kissojen ja koirien rokotukset uusitaan tavallisimmin vuoden tai kahden välein.

HESYn koirat

Koiria ei pääse tapaamaan vapaasti. Jos olet kiinnostunut antamaan kodin HESY-koiralle, aloita täyttämällä tämä lomake. Kaikki HESYn koirat on madotettu, rokotettu, terveystarkastettu ja tunnistusmerkitty. Kaikki HESYn koirat steriloidaan/kastroidaan, ellei eläinlääkäri toisin päätä. HESY etsii koirille koteja, jossa ne voivat viettää loppuelämänsä. Ns. koeajalle emme koiria anna. HESYn koiriin pätevät samat luovutusehdot kuin kissoihin ja pieneläimiin.

Muita tahoja eläimen hankintaan