Title Image

HESYn perinteinen joulutonkkakeräys auttaa kodittomia eläimiä

HESYn perinteinen joulutonkkakeräys auttaa kodittomia eläimiä

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.
Tiedote 7.12.2021

HESYn perinteinen joulutonkkakeräys auttaa kodittomia eläimiä

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYn perinteinen joulutonkkakeräys järjestetään jälleen 7.–23.12. välisenä aikana. Keräykseen voi osallistua antamalla rahaa keräystonkkaan. Lahjoituksen voi tehdä myös MobilePayllä, tekstiviestillä, verkkokaupassa tai suoraan keräystilille.

HESYn keräystonkka ja vapaaehtoiset varainkerääjät jalkautuvat tuttuun tapaansa Lasipalatsin Forumin puoleiselle nurkalle keräämään lahjoituksia yhdistyksen hoidossa oleville kodittomille eläimille. Tonkalla päivystetään 7.–23.12. välisenä aikana arkisin kello 15–18 ja viikonloppuisin kello 12–15. Joulutonkka piipahtaa myös kauppakeskus Jumbossa (Stockmannin pääty, liukuportaiden vieressä) lauantaina 11.12. klo 12–15 sekä Myyrmannissa (Mustin ja Mirrin sekä Suomalaisen kirjakaupan edusta) lauantaina 18.12. klo 12–15.

Eläinten joulukeräykseen voi osallistua antamalla rahaa keräystonkkaan. Keräyspisteelle voi tuoda myös eläimille tarkoitettuja ruoka- ja tavaralahjoituksia, kuten esimerkiksi aikuisten kissojen, pentukissojen ja koirien märkäruokia, kuljetuskoppeja, petejä ja koirien puruluita.

Joulukeräyksessä saaduilla rahavaroilla kustannetaan yhdistyksen hoidossa olevien eläinten eläinlääkäri-, hoito- ja ruokakuluja. HESYn hoitoon tulee joka vuosi satoja hylättyjä eläimiä. Huonokuntoisten eläinten auttamiseen kuluu vuosittain noin miljoona euroa. Koska HESY toimii pääasiassa yksityisihmisiltä saatujen lahjoitusten turvin, joulukeräys on yhdistykselle merkittävä tuki eläinten auttamisessa.

– Toivomme, että ihmiset muistavat tänäkin vuonna kodittomia lemmikkejä. Eläinrakkaiden lahjoittajien ansiosta kykenemme takaamaan heitteille jätetyille eläimille huolenpitoa ja turvallisen tulevaisuuden. Joulukeräyksen avulla monet eläimet saavat siis uuden elämän. Samalla lahjoittaja saa itselleen joulumielen. Onhan joulu antamisen aikaa, sanoo HESYn puheenjohtaja Nina Immonen.

Jos taskun pohjalla ei satu olemaan käteistä, lahjoituksen eläinten hyväksi voi tehdä myös MobilePayllä (lyhytnumero 53287) tai tekstiviestillä (viesti [summa]HESY numeroon 16588: esimerkiksi viestillä 20HESY lahjoitat 20 euroa). Joulukeräykseen verkkomaksulla osallistuvat voivat lahjoittaa haluamansa summan HESYn kodittomien eläinten avustustilille IBAN: FI09 2001 1800 113063 (viitenumero 100586). HESYn eläimiä voi auttaa myös ostamalla yhdistyksen verkkokaupasta aineettoman lahjan.

Keräyspisteillä sekä HESY-puodissa (Muonamiehentie 7, avoinna ma, ke ja pe klo 9–17, ti ja to klo 9–19 ja la klo 10–14) otetaan vastaan myös HESYn verkkosivuilla julkaistuissa eläinten joululahjatoivekirjeissä esiteltyjä täsmälahjoituksia.

HESYn hoidossa on tällä hetkellä 146 eläintä, jotka etsivät vastuuntuntoisia koteja. Ennen uusiin, vastuuntuntoisiin koteihin sijoittamista kaikki eläimet käyvät läpi perusteellisen eläinlääkärintarkastuksen ja sen mukaiset hoidot. Esimerkiksi kissat, koirat ja kanit madotetaan, tunnistusmerkitään mikrosirulla ja tatuoinnilla sekä leikataan ja rokotetaan lajikohtaisten tarpeiden ja suositusten mukaan.

HESY ry:llä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa numero RA/2020/755. Lupa on voimassa 01.01.2021 alkaen.