Title Image

HESYn joulutonkkakeräys 2019 auttaa kodittomia eläimiä

HESYn joulutonkkakeräys 2019 auttaa kodittomia eläimiä

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n perinteinen joulutonkkakeräys järjestetään jälleen 9.–22.12.2019 välisenä aikana Lasipalatsilla. Keräykseen voi osallistua antamalla rahaa keräystonkkaan. Lahjoituksen voi tehdä myös MobilePayllä, verkkokaupassamme tai suoraan keräystilille.

HESYn keräystonkka ja vapaaehtoiset varainkerääjät jalkautuvat taas pian tuttuun tapaan Lasipalatsin Forumin puoleiselle nurkalle. Tonkalla päivystetään 9.–22.12. välisenä aikana joka päivä kello 15–18. Eläinten joulukeräykseen voi osallistua antamalla rahaa keräystonkkiin. Keräyspisteille voi tuoda myös lakana- ja pyyhelahjoituksia sekä eläimille tarkoitettuja lahjoituksia kuten aikuisten kissojen, pentukissojen ja koirien märkäruokia, kuljetuskoppia, petejä ja koirien puruluita.

Joulukeräyksessä saaduilla rahavaroilla kustannetaan yhdistyksen hoidossa olevien eläinten eläinlääkäri-, hoito- ja ruokakuluja. HESYn hoitoon tulee joka vuosi 400–500 heitteille jätettyä eläintä. Eläinten auttamiseen kuluu vuosittain lähes miljoona euroa. Koska HESYn toiminta pohjautuu pääasiassa yksityisihmisiltä saatuihin lahjoituksiin, joulukeräys on yhdistykselle merkittävä tuki eläinten auttamisessa.

– Joulu ei tunnu joululta, jos unohdamme eläimet. Paras joululahja kodittomille eläimille on antaa niille mahdollisuus uuteen elämään ja saamaan oman rakastavan kodin. Osallistumalla HESYn joulukeräykseen voit turvata tärkeän eläinsuojelutyön jatkumisen, sanoo HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

Jos taskun pohjalla ei satu olemaan käteistä, lahjoituksen eläinten hyväksi voi tehdä myös MobilePayllä (lyhytnumero 53287). Joulukeräykseen verkkomaksulla osallistuvat voivat lahjoittaa haluamansa summan HESYn kodittomien eläinten avustustilille IBAN: FI09 2001 1800 113063 (viitenumero 100586). HESYn eläimiä voi auttaa myös verkkokaupassamme aineettomalla lahjalla.

Keräyspisteille sekä HESY-keskuksen toimistolle (Muonamiehentie 7, avoinna ma, ke ja pe 9–17, ti ja to klo 9–19 ja su klo 14–18) voi toimittaa myös täsmälahjoituksia, jotka löytyvät HESYn verkkosivuilta eläinten joululahjatoivekirjeistä.

HESYn hoidossa on tällä hetkellä noin 80 koditonta eläintä, jotka etsivät vastuuntuntoisia koteja. Ennen uusiin koteihin sijoittamista kaikki eläimet käyvät läpi perusteellisen eläinlääkärintarkastuksen ja sen mukaiset hoidot. Esimerkiksi kissat, koirat ja kanit madotetaan, tunnistusmerkitään mikrosirulla ja tatuoinnilla, leikataan ja rokotetaan lajikohtaisten tarpeiden ja suositusten mukaan.