Title Image

Anteliaasti jaetut rapsutukset ovat paras lahja

Anteliaasti jaetut rapsutukset ovat paras lahja

Teksti ja kuva: Mia Backman

Joulunaika tuo mukanaan napostelun, ei vain ihmisille vaan myös lemmikeille, suurimmassa osassa perheistä. Onhan herkuttelu ihanaa, kukapa ei haluaisi palkita itseään ja lähimmäisiään herkuilla kylmän ja pimeän vuodenajan keskellä. Suolainen kinkku on kumminkin lemmikeille melkoinen vastus, joka unohtuu, kun yhdessä nautitaan. Mutta mitä tilalle?

Itse heräsin herkuttelun vaikutuksiin, kun puin talven ensimmäisen kerran koirani takkia sen päälle. Jostain syystä, takki kiristi, hmm… Ruokaa lattialle syytävä taapero oli tehnyt sen, mitä tapahtuu kenelle tahansa napostelijalle ajan tai joulun myötä. Mutta miten aloittaa laihdutuskuuri, joka ei kuitenkaan veisi iloa arjesta? Tähän en ole keksinyt kunnollista vastausta ja jos koiralta kysytään, koko ajatus on tuskallinen ja turha.

Nivelrikkoisen lemmikkimme onni riippuu paljolti siitä, että hän on tarpeeksi keveä liikkumaan ilman kipuja. Joulun herkuttelutkin joudutaan pitämään minimissä, naapurimme keksimällä keinolla: pienillä kurkun paloilla, jotka rouskuvat hampaissa, mutta eivät pullista pitkällä tähtäimellä. Mutta miten kertoa taaperolle, että vaikka hän pääsee mummokoiran suosioon jakamalla ruokansa, olisi parempi jakaa vain rapsutuksia?

Antoisaa joulunaikaa kaikkiin lemmikkiperheisiin, anteliaasti jaetut rapsutukset ja sylittelyt ovat paras lahja.