Title Image

4K: Maailma ei tarvitse opetusvälinekissoja

4K: Maailma ei tarvitse opetusvälinekissoja

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n tiedote 6.5.2020

Maailma ei tarvitse opetusvälinekissoja

Katkaistaan kissojen kurjuuden kierre -kampanja (4K) muistuttaa ihmisiä kissojen leikkaamisen tärkeydestä.

Ihmiset keksivät kissojen leikkaamatta jättämiselle monenmoisia, mielestään hyviä syitä. 4K-kampanja kertoo, miksi mikään näistä syistä ei ole peruste jättää lemmikki leikkaamatta. Vuorossa on tiedotesarjan neljäs osa: mutta entä lapset?

”Lapsille on hyväksi oppia syntymän ihmeestä ja seurata pentujen kasvua, ja sitä paitsi pennuthan ovat lastenkin mielestä tosi söpöjä!”

Haluat siis antaa lapsellesi mahdollisuuden seurata poikasten syntyä ja kasvua. Se on hieno asia, mutta ei syy tuoda lisää ei-toivottuja eläimiä maailmaan. Jokainen maailmaan syntyvä pentu ansaitsee oman kodin ja hyvää, rakastavaa hoitoa koko luonnollisen elinikänsä ajan. Vaikka löytäisitkin pennuille kodit, muista, että ne kodit ovat poissa toisilta kotia tarvitsevilta kissoilta, joita esimerkiksi löytöeläintalot ovat pullollaan. Syntymän ihmeestä oppiakseen sitä ei tarvitse järjestää itse: internetistä löytyy runsaasti videoita pentujen syntymästä ja kasvusta. YouTubessa on myös löytöeläinkotien ylläpitämiä kanavia, jotka lähettävät äitikissan ja pentujen elämää suorana verkossa emon odotusajasta itse synnytykseen ja pentujen vieroitukseen saakka. Se on kätevä, vastuullinen tapa oppia syntymästä ja kasvamisesta.

Jos haluat ehdottomasti kotiisi emokissan poikasineen ja olet tarvittaessa valmis ympärivuorokautiseen huolenpitoon kissaperheen hyvinvoinnin varmistamiseksi, harkitse sijaiskodiksi ryhtymistä. Monissa löytöeläintaloissa on odottavia emoja, jotka mieluusti synnyttäisivät viimeiset pentunsa (äidit tietysti steriloidaan, jahka pentuajasta on selvitty!) mukavissa kotioloissa.

Pentujen söpöysargumentin edessä olemme toki aseettomia. Kissanpennut ovat tavattoman suloisia! Mutta voi, niistäkin kasvaa ennen pitkää tuiki tavallisia aikuisia kissoja. Kissat ovat pentuja kovin lyhyen ajan elämästään. Pentuja ei tule missään tapauksessa tuottaa maailmaan niiden tuottaman parin kuukauden viihdearvon takia – ei vaikka perheen juniori kuinka polkisi jalkaa. Valloittavien pentujen kisailuja löytyy niitäkin internetistä pilvin pimein, ja niistä voi nauttia ilman hiekkalaatikon kaivamisen, ruokinnan, rokotusten, loishäätöjen ja loppuelämän kodin etsinnän velvoitteita.

Helpoin – ja tehokkain – asia, minkä jokainen meistä voi tehdä kodittomien eläinten eteen, on varmistaa, että emme itse tuota niitä maailmaan lisää. Tunne vastuusi kissanomistajana. Leikkauta lemmikkisi.

Katkaistaan kissojen kurjuuden kierre -kampanjan (4K) tavoitteena on kastroida ja steriloida mahdollisimman monta koditonta kissaa vuoden 2020 aikana sekä muistuttaa ihmisiä kissojen leikkaamisen tärkeydestä. Pidetään yhdessä kissoista huolta ja kissojen puolta! #4K

Kampanjan verkkosivu: www.hesy.fi/4K
Aiemmat tiedotteet: www.hesy.fi/4k-tiedotteet/

Lahjoituskanavat:

MobilePay lyhytnumero 53287

Tekstiviestilahjoitukset: viesti [summa] HESY numeroon 16588, esimerkiksi viestillä 10 HESY lahjoitat kissojen hyväksi 10 euroa

Keräystili:
IBAN: FI09 2001 1800 113063
Viitenumero: 100 557

HESYn verkkokauppa
Lahjoita kissan sterilointi:
https://www.hesy.fi/shop/kissan-sterilointi/
Lahjoita kissan kastrointi:
https://www.hesy.fi/shop/kissan-kastraatio/

Lisätietoja:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Hannele Luukkainen
puheenjohtaja
040 547 7770
hannele.luukkainen@clarinet.fi

Inari Suomela
projektisihteeri
inari.suomela@hesy.fi

Mari Aro
tiedottaja
040 532 5849
mari.aro@hesy.fi