Puhelin: (ti-pe klo 11–16) 040 577 1494

HESYn ylläpitämä eläinten hautausmaa sijaitsee Keskuspuistossa Metsäläntien eteläpuolella. Se on ollut nykyisellä paikallaan vuodesta 1947. Hautausmaalla on noin 3000 pientä hautaa. Siellä ovat saaneet viimeisen leposijansa niin presidentti Paasikiven koira kuin tuhannet muutkin rakastetut lemmikit. Joukkoon mahtuu myös murtovarkaiden ampuma poliisikoira. Hautausmaalla on myös koe-eläimille pystytetty muistomerkki, joka muistuttaa niistä miljoonista eläimistä, jotka ovat menehtyneet tuskallisten eläinkokeiden uhrina.

Suurikokoisia, yli 20 kiloa painavia eläimiä haudataan vain tuhkauurnassa. Pienemmät eläimet haudataan kankaaseen käärittyinä tai tuhkattuina uurnassa. Huomaathan, että keraamiset uurnat on tarkoitettu säilytettäviksi kotona; haudattavien uurnien tulee olla maatuvia. Haudan voi lunastaa omakseen kymmeneksi vuodeksi kerrallaan. Hallussapitoa on mahdollista jatkaa aina kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Hautauksen jälkeen haudan haltijan tulee pystyttää haudalle nimilaatta tai hautakivi, josta näkee, minkä niminen eläin siihen on haudattu.

Eläinten hautausmaan hautakivet ovat persoonallisia ja kertovat myös ihmisten kaipauksesta lemmikin kuoleman jälkeen. Haudoille ei saa pystyttää hyvää makua loukkaavia muistomerkkejä. Hautakiven maksimikoko on noin A4 ja maksimipaksuus 15 cm.

Hautapaikan lunastus

Hautapaikan kuolleelle lemmikille voi lunastaa Helsingin eläinsuojeluyhdistykseltä. Vapaiden hautapaikkojen saatavuus kannattaa varmistaa etukäteen puhelimitse (ti-pe klo 11–16) numerosta 040 577 1494. Hautapaikka 10 vuodeksi maksaa 160 euroa. Hinta sisältää hautauksen.

Hautapaikkamaksu ei kata haudanhoitoa, vaan jokainen haudan haltija on velvollinen itse huolehtimaan haudan siisteydestä. Hautapaikan uusiminen kymmeneksi vuodeksi maksaa 110 euroa.

AJO-OHJEET:

Hautausmaa sijaitsee Keskuspuistossa Metsäläntiellä, joka on suurin piirtein Hämeenlinnan väylän kohdalla.

Katso Google Maps -palvelun ajo-ohjeet:

Alla olevassa kuvassa näkyy Metsäläntie idästä päin ajettuna. Kuvassa oikealla edessä näkyy Tampere-kyltti. Hautausmaalle pääsee ennen liikenteenjakaja-merkkiä vasemmalle kääntyvää tietä pitkin.


Näytä suurempi kartta

Alla olevassa kuvassa näkyy Metsäläntie lännestä päin ajettuna. Hautausmaalle pääsee käännyttäessä oikealle P-merkin kohdalta.


Näytä suurempi kartta