Title Image

Uusi HESY-keskus kurkottaa tulevaisuuteen – avajaisia vietetään 22.-23.11.2019

Uusi HESY-keskus kurkottaa tulevaisuuteen – avajaisia vietetään 22.-23.11.2019

Uusi HESY-keskus kurkottaa tulevaisuuteen – avajaisia vietetään 22.-23.11.2019

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n uuden eläinsuojelukeskuksen, HESY-keskuksen, avajaisia juhlitaan Pitäjänmäellä, Muonamiehentie 7:ssä 22.-23. marraskuuta. Juhlimme kutsuvieraiden kanssa perjantaina 22.11. ja HESYn jäsenet pääsevät tutustumaan uusiin tiloihin lauantaina 23.11. Yleisö on tervetullut HESY-keskuksen avoimiin oviin lauantaina 23.11. klo 14 – 18.

Tulevaisuuden toimitilat totta jo tänään

HESYn uudet toimitilat Pitäjänmäellä ostettiin marraskuussa 2018 ja vuosi 2019 on kulunut lupaprosessin, tilojen suunnittelun ja remontoinnin merkeissä. Uudessa eläinsuojelukeskuksessa on neliöitä kahdessa kerroksessa yhteensä 2000, ja se sijaitsee puistoon rajautuvalla tontilla, jonka koko on 2.601 m².

– Saamme lopultakin kaikki toimintomme saman katon alle, ja olemme tyytyväisiä, että yhdistykselle löydettiin tilava ja toimiva rakennus. Aika on jo ajanut Itä-Pakilan tilojen ohi, kertoo HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

– Kiinteistö maksoi 1,8 miljoonaa euroa ja tilojen remontointiin käytettiin liki miljoona euroa. Hanke rahoitettiin vuosien varrella saaduilla testamentti- ja lahjoitusvaroilla. Varat on nyt käytetty juuri siihen mihin ne on lahjoitettukin eli eläinten hyvinvointiin. Lisäksi iso osa remonttimateriaaleista saatiin yrityksiltä lahjoituksina ja monet huippuosaajat tekivät suunnittelutyötä pro bono -periaatteella, iloitsee Luukkainen.

– Suuret kiitokset kaikille tähän mennessä yhdistystä tukeneille lahjoittajille ja sponsoreille, jäsenille sekä testamentilla HESYn eläimiä muistaneille!

Suunnittelua eläinten ehdoilla

Kiinteistön muutos Työkalutuonnin entisistä tiloista moderniksi eläinsuojelukeskukseksi tehtiin useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Rakennuttajakonsulttina toimi Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy ja pääurakoitsijana Clewercon Oy. Rakennesuunnittelusta vastasi Insinööritoimisto Konstru Oy, LVIAJ-suunnittelusta Viisicon Oy, sähkösuunnittelusta Hepacon Oy ja paloteknisestä suunnittelusta Paloässät Oy. Sokkeli Oy sponsoroi rakennusprojektissa tarvittavan projektipankin.

Pääsuunnittelun hoiti pro bonona Arkkitehtitoimisto Stefan Ahlman Oy. Kiinteistön tilasuunnittelu tehtiin HESYn ajatusten mukaisesti ja eläinten ehdoilla.

– On aina kiinnostavaa lähteä mukaan suunnittelemaan jotain tavanomaisesta poikkeavaa ja eläinten näkökulman tuominen vaikutti mielenkiintoiselta haasteelta. Ja tietysti, kun itsekin on koiran omistaja, niin harvemmin tulee vastaan näin hyvää mahdollisuutta tukea hyvää tarkoitusta omalla osaamisella, kertoo projektin pääsuunnittelijana toiminut Marcus Ahlman.

Uusien tilojen ansiosta HESY voi auttaa entistä useampaa koditonta eläintä. HESY-keskuksesta löytyy valoisat ja avarat tilat noin 200 kissalle, 17 koiralle ja kymmenelle kanille. Lisäksi talossa on tilavaraus eksoottisille eläimille sekä tiloja, joita voidaan tarpeen mukaan sisustaa esimerkiksi kodiksi pentueille. Koirilla on omat ulkoilutarhat, ja kissat ja kanit saavat omat ulkoilutilansa ensi kesänä.

– Uudet eläintilat ovat upeat, iloitsee johtava eläintenhoitaja Marika Stillman.
– Tilat on suunniteltu ja sisustettu eläinten lajityypilliset tarpeet huomioon ottaviksi ja ne ylittävät reilusti lakisääteiset vaatimukset.

Monipuolinen eläinsuojelun keskus

Eläintilojen lisäksi talosta löytyy HESYn tuttu Eläinsuojelupuoti, josta voi hankkia edullisia eläintarvikkeita ja HESYn kannatustuotteita. Infopuhelin jatkaa neuvontapalvelua ja toimiston väki jäsenten, vapaaehtoisten ja asiakkaiden palvelemista sekä tiedotustoimintaa. Henkilökunta saa uusissa tiloissa viihtyisän ja turvallisen työympäristön asianmukaisine sosiaalitiloineen. HESYn toiminnanjohtaja Pirjo Onza kertoo, että uusi talo antaa mahdollisuuksia myös uudenlaisiin toimintoihin.

– Alakerran HESY-areenalla HESYn koiria voidaan kouluttaa ja ne pääsevät reippailemaan vaikkapa agilityn parissa, ja silloin kun areena ei ole eläinten käytössä, siellä voidaan järjestää esimerkiksi kokouksia ja seminaareja. HESY-keskus tarjoaa hulppeat tilat uudenlaiselle valistus- ja opetustoiminnalle. Osa rakennuksen tiloista on myös tarkoitus vuokrata ulkopuolisen, eläinsuojelutoimintaa tukevan liiketoiminnan käyttöön, jotta yhdistys saa vuokratuloja, Onza sanoo.

Lämpimästi tervetuloa asiantuntevaan, yhteisölliseen ja avoimeen HESY-keskukseen!

Lisätietoja:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Hannele Luukkainen
puheenjohtaja
p. 040 547 7770
hannele.luukkainen@clarinet.fi

Pirjo Onza
toiminnanjohtaja
p. 040 646 4061
pirjo.onza@hesy.fi

HESY-keskuksen aukioloajat:

Eläinsuojelupuoti: ma, ke, pe klo 9-17, ti ja to klo 9-19, su klo 14-18
Eläintilat: ti ja to klo 16-19, su klo 14-18
Lauantaisin suljettu

Joukkoliikenneyhteydet:

Vihdintie bussit 37, 321, 322, 332, 345, 346 (lähimmät pysäkit 1570 ja 1571)
Kehä 1 bussi 553 (pysäkit 1610 ja 1611)
Pitäjänmäen juna-asemalta noin kilometrin kävelymatka

Sponsorit
Arkkitehtitoimisto Stefan Ahlman
Geberit Oy
Kavika Oy
Knauf Oy
Pukkila Oy
Sokkeli Oy
Tremco-Illbruk Oy
Tarkett
Väinö Korpinen Oy

HESY-keskuksen toteutus
Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy
Clewercon Oy
Espoonlahden Lukko ja Lasi Oy
Hepacon Oy
Insinööritoimisto Konstru Oy
Lappset Group Oy
Paloässät Oy
Terholan Metalli Oy
Verisure Oy
Viisicon Oy