Uusi Eläinsuojelukeskus avataan HESYn 145-vuotisjuhlavuonna

By December 5, 2018 Tiedotteet


HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen ja Uudeksi Eläinsuojelukeskukseksi ostetun toimitilan omistanut Raimo O. Kiiskinen esittelevät kiinteistöstä otettua kuvaa.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Yhdistyksen hallitus tiedottaa 5.12.2018

Uusi Eläinsuojelukeskus avataan HESYn 145-vuotisjuhlavuonna

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY on ostanut Helsingin Pitäjänmäen kaupunginosassa, osoitteessa Muonamiehentie 7 sijaitsevan rakennuksen Uudeksi Eläinsuojelukeskukseksi. Tilojen muokkaaminen eläintiloiksi aloitetaan alkuvuodesta 2019. Arkkitehti Stefan Ahlman tekee tilasuunnittelun HESYn ajatusten mukaisesti.

Uudessa Eläinsuojelukeskuksessa on neliöitä kahdessa kerroksessa yhteensä 2000, ja se sijaitsee puistoon rajautuvalla tontilla, jonka koko on 2.601 m². Kissoille, koirille, kaneille ja muille HESYn hoidettaviksi tuleville eläimille varustetaan uudet, sopivat ja asianmukaiset tilat. Kissapaikkoja varataan noin 200 kissalle ja koirapaikkoja 15–20 koiralle. Kaneille, kilpikonnille, jyrsijöille ja muille eläimille tehdään omat osastot. Näiden lisäksi kissoille ja koirille tehdään myös ulkoilutarhat. Henkilökunta saa samalla viihtyisän ja turvallisen työympäristön. Osa rakennuksen tiloista on tarkoitus vuokrata ulkopuolisen liiketoiminnan käyttöön, jotta yhdistys saa vuokratuloja. Toiminta uusissa tiloissa aloitetaan HESYn 145-vuotisjuhlavuoden eli vuoden 2019 aikana.

HESYn omistama, Espoossa sijaitseva kiinteistö, jossa koirat aiemmin pidettiin, on nyt myynnissä. Myös yhdistyksen nykyinen Eläinsuojelukeskuksena tunnettu kiinteistö Itä-Pakilassa myydään. Uusi Eläinsuojelukeskus maksoi 1,8 miljoonaa euroa. Tilojen remontointiin eläintiloiksi varataan noin 500 000 euroa.

– Olemme hyvin huojentuneita siitä, että yhdistykselle löydettiin vihdoin hyvä ja toimiva rakennus, jossa on tilaa kaikille hoidossamme oleville eläimille ja jossa henkilökunnalla on kunnolliset työtilat, summaa HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

Yhdistyksen varallisuutta on vuosien varrella kartutettu testamentein saaduilla varoilla. Nyt tästä varallisuudesta suuri osa käytetään kauan odotettujen uusien tilojen hankintaan. Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen toiminta on voimakkaasti riippuvainen testamenteista ja lahjoituksista. HESY aloittaa nyt varojen keräämisen uusien tilojen remonttikustannuksiin, jotta yhdistyksen pääomaa säilyisi mahdollisimman paljon tulevaisuuden toiminnan takaamiseksi. Suuret kiitokset kaikille tähän mennessä yhdistystä tukeneille, jäsenille sekä testamentilla HESYn eläimiä muistaneille. HESY käynnistää keräyksen remonttikustannuksia varten ja toivoo mahdollisimman monen yrityksen lähtevän mukaan tukemaan eläinsuojelutyötä.

HESYn hallitus toivoo, että mahdolliset kommentit ja ehdotukset Uudesta Eläinsuojelukeskuksesta ja siihen liittyvistä asioista lähetetään sähköpostiosoitteeseen uusiesk@hesy.fi

Kohdennetut lahjoitukset HESYn Uuden Eläinsuojelukeskuksen remonttiin voi tehdä suoraan yhdistyksen keräystilille: FI60 2001 1800 1331 94. Viitenumero on 100586.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY on vuonna 1874 perustettu eläinsuojelun uranuurtaja Suomessa. HESYn päätehtäviä ovat kodittomien lemmikkieläinten auttaminen ja eläinten arvostuksen nostaminen. Yhdistys sijoittaa vuosittain noin 500 heitteillejätettyä eläintä uusiin, vastuuntuntoisiin koteihin. Rahankeräyslupa: HESYllä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa, jonka numero on: RA/2017/1022. Lupa on voimassa 1.1.2018–31.12.2020 koko Suomen alueella lukuun ottamatta Ahvenanmaata.

Lisätietoja:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Hannele Luukkainen
puheenjohtaja
p. 040 547 7770
hannele.luukkainen@clarinet.fi

Pirjo Onza
toiminnanjohtaja
p. 040 646 4061
pirjo.onza@hesy.fi