Title Image

Nina Immosesta HESYn uusi puheenjohtaja

Nina Immosesta HESYn uusi puheenjohtaja

HESYn uusi puheenjohtaja Nina Immonen kantaa huolta kaikista hädänalaisista eläimistä. 

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY

Tiedote 12.9.2020

Nina Immosesta HESYn uusi puheenjohtaja

Nina Immonen on valittu Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen vuosikokouksessa 12. syyskuuta. Immonen on pitkän linjan eläinsuojelija, joka on toiminut aktiivisesti muun muassa Kreetan kodittomien eläinten hyväksi. Hän tuntee laajalti eläinsuojelun kenttää niin kotimaassa kuin ulkomailla. HESYn hallituksessa Immonen on toiminut vuodesta 2017 lähtien, viimeisimmän reilun vuoden yhdistyksen varapuheenjohtajana. Siviiliammatiltaan hän on perheyrittäjä.

Tulevina vuosina Immosen päätavoitteena on lisätä eläinten arvostusta valistuksen keinoin ja edistää löytöeläinten asemaa.

– Meillä on mahdollisuus tehdä maailmastamme sekä eläimille että itsellemme parempi paikka. Tässä avainasemassa on kasvatus: se, miten opetamme lapset kohtelemaan eläimiä. Haluan ihmisten ymmärtävän vastuunsa lemmikeistään ja kaikista ihmisen vaikutuspiirissä olevista eläimistä. Erityisen lähellä sydäntäni ovat löytöeläimet, ja aion ajaa Suomeen kaikkia sirutettavissa olevia lemmikkieläimiä – ei vain koiria – koskevaa rekisteröinti- ja tunnistusmerkintävelvoitetta, mikä edistäisi karkulaisten palautumista omistajilleen, hän sanoo.

Immonen tunnetaan lämminsydämisenä ihmisenä, joka haluaa HESYn arvoihin kuuluvan ystävyyden periaatteen värittävän yhdistyksen kaikkea toimintaa.

– Myönteinen asenne heijastuu ympäristöön ja edistää kaikkien hyvinvointia. Me HESYllä olemme ystäviä ja eläinten ystäviä, ja tämä empaattisuus on ohjenuoranamme jokapäiväisessä työssämme.

Pitkäaikainen kippari Luukkainen siirtyy tutoriksi

Immosen siirtyessä HESYn kapteeniksi yhdistyksen puheenjohtajana yli 30 vuotta toiminut Hannele Luukkainen jatkaa pyynnöstä hallituksen varajäsenenä. Hän on lupautunut toimimaan vastavalitun seuraajansa tutorina.

– Luovutan puheenjohtajuuden Immoselle turvallisin mielin, sillä luotan häneen kuin peruskallioon. Tätä sukupolvenvaihdosta on valmisteltu jo yli vuoden ajan. En ole kuitenkaan aikeissa pudottaa rukkasia käsistäni. Eläinsuojelusta ei voi ”jäädä eläkkeelle”, 70-vuotias Luukkainen sanoo.

Hänen puheenjohtaja-aikanaan HESY on kokenut valtaisan muodonmuutoksen rutiköyhästä järjestöstä arvostetuksi ja maanlaajuisesti tunnetuksi eläinsuojelutoimijaksi, jolla on käytössään uusi, hulppea toimitila: HESY-keskus. Muutoksen tuulia on luvassa lisääkin, sillä HESY on ottamassa haltuunsa pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen kunnan löytöeläinten lakisääteisen hoitamisen lokakuusta 2020 alkaen. Näiltä alueilta otetaan talteen vuosittain keskimäärin 1500 löytöeläintä.

– Yhdistyksen kannalta puheenjohtajavaihdos ei voisi osua parempaan aikaan. HESY on ollut minulle elämäni pitkäaikaisin, tärkein ja rakkain kumppani, jonka olen nyt saattanut uuden ajan kynnykselle. Toivotan suurta menestystä yhdistykselle Immosen käsissä, Luukkainen lisää.

Vuosikokouksessa HESYlle valittiin uusi hallitus, jossa uusina varsinaisina jäseninä aloittavat Hilkka Ekholm, Eeva-Kaisa Johnson ja Nina Virtanen. Lisäksi Tiina Kohtamäki valittiin uudelleen hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. Hallituksessa jatkavat Minna Lahti ja Kirsi Sharma. Hallituksen varajäseniksi valittiin Tiina Larsson ja Hannele Luukkainen.