Haluatko oman lemmikin HESYn kautta? Voit tulla tapaamaan kissoja ja pieneläimiä Eläinsuojelukeskukseen. Eläintilat ovat avoinna ma-pe ja su klo 15–18. HUOM! Eläintenhoitajat vastaavat soittopyyntöihin arkisin vain klo 15–17 välillä. Kiitos ymmärryksestänne.

Huomioithan, että HESYn kotisivuilla olevat listat kotia etsivistä eläimistä eivät ole sataprosenttisen ajantasaisia, sillä yhdistyksen hoitoon tulee koko ajan uusia eläimiä ja luovutusvalmiita eläimiä sijoitetaan eteenpäin.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys luovuttaa eläimiä pääkaupunkiseudulla asuville täysi-ikäisille henkilöille. Eläimen ottaja sitoutuu noudattamaan luovutusehtoja ja pitämään eläimestä hyvää huolta.

Hoitotoimenpiteet ja luovutusmaksu

Ennen uuteen kotiin luovuttamista kaikki eläimet käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa. Kissat, koirat, kanit ja muut suuremmat eläimet tunnistusmerkitään mikrosirulla ja tatuoimalla. Lisäksi ne rokotetaan ja niille annetaan matokuuri. Aikuiset kissat ja kanit leikataan. Kissanpennun hankkiva sitoutuu tuomaan pennun leikattavaksi Eläinsuojelukeskukseen 1 vuoden ikään mennessä.

Uuteen kotiin luovutettavasta eläimestä peritään maksu, joka kattaa osan sen hoidosta aiheutuneista eläinlääkärikuluista. Luovutusmaksu riippuu eläimestä ja sen iästä, esimerkiksi aikuisen kissan luovutusmaksu on 120 euroa ja aikuisen kanin 50 euroa. Kissanpennun 170 euron luovutusmaksu sisältää myös kissan leikkauksen. Koirien luovutusmaksut ovat alkaen 250 euroa. Vuoden 2019 luovutusmaksut löydät täältä.

Eläimiä ei saa ensimmäisellä käyntikerralla mukaan, vaan vasta harkinta-ajan jälkeen. Päivystävä eläintenhoitaja haastattelee kaikki eläimen hankintaa harkitsevat. Tältä pohjalta hän osaa suositella eläimen ottajalle tälle parhaiten sopivaa eläinyksilöä. Jos etsit omalle kissallesi lajikaveria, otathan mukaasi kissasi rokotuskortit ja varmistat, että kissasi rokotukset ovat voimassa.

Kun noudat eläimen kotiin

Kun tulet noutamaan HESYltä eläintä omaan kotiisi, muista ottaa mukaasi a) pankkikortti tai luovustumaksun verran käteistä, esim. 120 euroa, jos kyseessä on kissa b) kuvallinen henkilöllisyystodistus ja c) kuljetuskoppa

Muuta huomioitavaa

HESYltä hankittua eläintä ei saa antaa eteenpäin ilman yhdistyksen lupaa. Mikäli yhdistyksen luovuttamasta eläimestä joudutaan luopumaan, etsii yhdistys eläimelle uuden kodin yhteistyössä vanhan kodin kanssa. Yhdistys tekee eläimen uuden kodin kanssa myös luovutussopimuksen.

HESYltä otettuja eläimiä on ulkoilutettava valvotusti. Yhdistys ei luovuta eläimiä esimerkiksi ns. navettakissoiksi. Kissaa voi ulkoiluttaa joko valjaissa tai kissanpitävästi aidatulla pihalla.

Perheessä ennestään olevan kissan tai koiran rokotusten on oltava voimassa ennen kuin sille hankitaan uusi lajikaveri. Kissojen ja koirien rokotukset uusitaan tavallisimmin vuoden tai kahden välein.

HESYn koirat

Kaikki HESYn koirat hoidetaan koiratalossa tai sijaiskodeissa, jotka eivät ole avoinna yleisölle. Koirista saa lisätietoja arkisin soittamalla numeroon p. 040 715 0575. Kaikki HESYn koirat on madotettu, rokotettu, terveystarkastettu ja tunnistusmerkitty. Kaikki HESYn koirat steriloidaan/kastroidaan, ellei eläinlääkäri toisin päätä. HESY etsii koirille koteja, jossa ne voivat viettää loppuelämänsä. Ns. koeajalle emme koiria anna. HESYn koiriin pätevät samat luovutusehdot kuin kissoihin ja pieneläimiin.

Muita tahoja eläimen hankintaan

Meillä on runsaasti asiakkaiden jättämiä ilmoituksia eläimistä, jotka joutuvat vaihtamaan kotia. Tule Eläinsuojelukeskukseen katsomaan ilmoituksia tai soita päivystykseemme 09 54 200 100 ja kysy lisää.

Lisää kotia etsiviä eläimiä löydät Kodittomat.info-palvelusta ja HESYn jäsenjärjestöistä: