Title Image

HESYn joulukeräyksen tuotto lähes 35 000 euroa ja 3030 kiloa ruokaa

HESYn joulukeräyksen tuotto lähes 35 000 euroa ja 3030 kiloa ruokaa

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 7.1.2022

HESYn joulukeräyksen tuotto lähes 35 000 euroa ja 3030 kiloa ruokaa

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYn perinteinen joulukeräys kodittomien eläinten hyväksi järjestettiin jälleen joulukuun 2021 aikana. Rahalahjoituksia kertyi lähes 35 000 euron verran ja ruokalahjoitusten määrä peräti kolminkertaistui edellisvuodesta.

HESYn keräyspiste tonkkineen oli tuttuun tapaan Lasipalatsin kulmalla 7.–23.12.2021. Tänä vuonna keräyspisteitä oli myös kauppakeskuksissa joulukuun viikonloppuina. Keräyspisteillä tonkkaan ropisi lähes 3600 euroa. Yhä useampi muistaa kodittomia eläimiä verkon kautta tehtävällä lahjoituksella. Aineettomia, määrättyihin tarkoituksiin korvamerkittyjä lahjoituksia kertyi HESYn verkkokaupan kautta reilut 12 000 euroa. Aineettomista lahjoista suosituin oli Päivän ateriat kissalle. Niitä ostettiin 151 kappaletta. HESYn keräystilille lahjoitettiin 1.12.–31.12.2021 välisenä aikana 10 445 euroa, ja lahjoituksia kertyi mukavasti myös MobilePayn ja tekstiviestien kautta.

HESYn joulukeräyksen kokonaistuotto oli hienot 34 619,38 euroa.

Rahalahjoitusten lisäksi keräyspisteille ja HESY-keskukseen tuotiin suuria määriä eläinten ruokaa ja tarvikkeita. Ruokalahjoituksia saatiin yhteensä 3030 kiloa, mikä on noin kolminkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Pelkästään koirien kuivamuonaa lahjoitettiin huikeat 1661 kiloa. Eläimiä muistettiin myös lahjoittamalla niille monia tarpeellisia eläintarvikkeita kuten makuualusia, ruokakippoja ja leluja.

– Tuhannet kiitokset kaikille eläimiä muistaneille ja lahjoituksia antaneille! On sydäntä lämmittävää, että kodittomia eläimiä on näin paljon tuettu ja lahjoitettu niin ruokaa, tarvikkeita kuin rahaakin. Haluan esittää myös lämpimät kiitokset kaikille vapaaehtoisille tonkkavahdeille, jotka päivystivät keräyspisteellä säällä kuin säällä, sanoo HESYn puheenjohtaja Nina Immonen.

HESYn hoidossa on tällä hetkellä noin 130 kotia etsivää eläintä. HESYn eläintilat ovat vallitsevan koronatilanteen takia olleet usein suljettu yleisöltä. Eläinten sijoitukset jatkuvat kuitenkin normaalisti, ja lemmikin ottamista harkitsevat voivat tutustua yhdistyksen hoidossa oleviin kotia etsiviin eläimiin verkkosivulla https://www.hesy.fi/kotia-etsivat-elaimet/

HESY toivottaa kaikille eläimille ja eläinten ystäville valoisaa vuotta 2022!

Lisätietoa tavaralahjoituksista:
https://www.hesy.fi/tavaralahjoitukset/

Lisätietoa rahalahjoituksista:
https://www.hesy.fi/rahalahjoitukset/