Title Image

HESYn joulukeräyksen kokonaistuotto ylsi lähes 42 000 euroon

HESYn joulukeräyksen kokonaistuotto ylsi lähes 42 000 euroon

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 5.1.2021

HESYn joulukeräyksen kokonaistuotto ylsi lähes 42 000 euroon

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYn perinteinen joulukeräys kodittomien eläinten hyväksi järjestettiin jälleen joulukuun 2020 aikana. Keräystuotto kasvoi edeltävästä vuodesta liki 11 500 eurolla.

HESYn keräyspiste tonkkineen oli tuttuun tapaan Lasipalatsin kulmalla 4.–23.12.2020. Tonkkaan ropisi lähes 3300 euroa. Yhä useampi muistaa kodittomia eläimiä verkon kautta tehtävällä lahjoituksella. HESYn keräystileille kertyi 1.12.–31.12.2020 välisenä aikana 38 638 euroa. Aineettomia, määrättyihin tarkoituksiin korvamerkittyjä lahjoituksia kertyi HESYn verkkokaupan kautta reilut 17 000 euroa. Aineettomista lahjoista suosituin oli ”joululahja kissalle”. Niitä ostettiin 305 kappaletta. Lahjoituksia kertyi mukavasti myös MobilePayn ja tekstiviestien kautta.

HESYn joulutonkkakeräyksen ja verkon sekä tekstiviestien kautta tehtyjen lahjoitusten kokonaistuotto oli hienot 41 938 euroa. Keräyssumma kasvoi lähes 11 500 eurolla vuodesta 2019.

– Keräyssumma on huikean suuri! On ollut ilahduttavaa huomata, että koronavuosi on vastoin odotuksia jopa kasvattanut ihmisten auttamishalua. Haluamme kiittää kaikkia eläinrakkaita lahjoittajia. Näiden lahjoitusvarojen avulla kykenemme tarjoamaan turvatun tulevaisuuden lukuisille hylätyille eläimille, sanoo HESYn puheenjohtaja Nina Immonen.

Rahalahjoitusten lisäksi Lasipalatsin-keräyspisteelle ja HESY-keskukseen tuotiin suuria määriä eläinten ruokaa ja tarvikkeita. Ruokalahjoituksia saatiin yhteensä yli tuhat kiloa. Eläimiä muistettiin myös lahjoittamalla niille monia tarpeellisia eläintarvikkeita kuten makuualusia, ruokakippoja ja leluja.

Eläinten joulutonkkakeräykseen osallistui jälleen suuri joukko HESYn vapaaehtoisia. Yhdistys esittää lämpimät kiitokset kaikille vapaaehtoisille tonkkavahdeille, jotka päivystivät keräyspisteellä säällä kuin säällä! Ilman vapaaehtoisten apua HESY ei kykenisi järjestämään tonkkakeräystä ja ylipäätään toimimaan nykyisessä mittakaavassaan.

HESYn hoidossa on tällä hetkellä noin 115 kotia etsivää eläintä. HESYn eläintilat ovat vallitsevan koronatilanteen takia suljettu yleisöltä. Eläinten sijoitukset jatkuvat kuitenkin erityisjärjestelyin, ja lemmikin ottamista harkitsevat voivat tutustua yhdistyksen hoidossa oleviin kotia etsiviin eläimiin verkkosivuilla hesy.fi

HESY toivottaa kaikille eläimille ja eläinten ystäville valoisampaa vuotta 2021!