Title Image

HESYn joulukeräyksen kokonaistuotto reilut 30 000 euroa ja 550 kiloa ruokaa

HESYn joulukeräyksen kokonaistuotto reilut 30 000 euroa ja 550 kiloa ruokaa

HESYn perinteinen joulukeräys kodittomien eläinten hyväksi järjestettiin jälleen joulukuun 2019 aikana. Keräyspiste tonkkineen oli tuttuun tapaan Lasipalatsin kulmalla 9.12.–22.12.2019. Tonkkaan ropisi lähes 3000 euroa ja paikalle tuotiin myös runsaasti eläinruoka- ja tarvikelahjoituksia.

Yhä useampi muistaa kodittomia eläimiä verkon kautta. HESYn keräystileille kertyi 1.12.–26.12.2019 välisenä aikana 17 283 euroa. Aineettomia, määrättyihin tarkoituksiin korvamerkittyjä lahjoituksia kertyi HESYn verkkokaupan kautta 6590 euroa. Suosituin aineeton lahja oli yhden päivän ruokien tarjoaminen kissalle: aterioita tarjottiin 122 päivän edestä. Lahjoituksia kertyi mukavasti myös viime vuonna perustettujen uusien keräyskanavien, Facebookin, MobilePayn ja tekstiviestien kautta. Rahalahjoitusten ja aineettomien lahjojen kokonaistuotto oli hienot 30 490,69 euroa.

– Keräyssumma on huikean suuri ja auttaa merkittävästi hylättyjen lemmikkien hyväksi tekemäämme työtä. Haluamme kiittää kaikkia eläinrakkaita lahjoittajia. Nämä lahjoitusvarat turvaavat uuden elämän lukuisille kodittomille eläimille, sanoo HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

Rahalahjoitusten lisäksi keräyspisteelle ja HESY-keskukseen tuotiin suuria määriä kissan- ja koiranruokaa. Kissanruokaa lahjoitettiin 321 kiloa ja koiranruokaa 246 kiloa. Lisäksi kissoja ja koiria muistettiin namein. Jyrsijät ja linnutkin saivat yhteensä kolme kiloa naposteltavaa. Eläimiä muistettiin myös lahjoittamalla niille monia tarpeellisia eläintarvikkeita kuten makuualusia, ruokakippoja ja leluja.

Eläinten joulutonkkakeräykseen osallistui jälleen suuri joukko HESYn vapaaehtoisia. Yhdistys esittää lämpimät kiitokset kaikille vapaaehtoisille tonkkavahdeille, jotka päivystivät keräyspisteellä säällä kuin säällä! Ilman vapaaehtoisten apua HESY ei kykenisi järjestämään tonkkakeräystä ja ylipäätään toimimaan nykyisessä mittakaavassaan.

HESYn hoidossa on tällä hetkellä noin sata uutta kotia etsivää eläintä. Yhdistys toivottaa kaikki lemmikin ottamista harkitsevat tervetulleiksi vierailemaan HESY-keskuksessa ja tutustumaan kotia vailla oleviin kissoihin, kaneihin ja koiriin yhdistyksen verkkosivuilla. Eläintilat ovat avoinna ti ja to klo 16-19 ja su klo 14–18 (Muonamiehentie 7, 00390 Helsinki).

HESY toivottaa kaikille eläimille ja eläintenystäville mainiota vuotta 2020!

Lisätietoa tavaralahjoituksista:
https://www.hesy.fi/tavaralahjoitukset/
Lisätietoa rahalahjoituksista:
https://www.hesy.fi/rahalahjoitukset/