Title Image

HESY valittiin pääkaupunkiseudun löytöeläintoiminnan hoitajaksi

HESY valittiin pääkaupunkiseudun löytöeläintoiminnan hoitajaksi

Helsingin Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Tiedote 14.8.2020

HESY valittiin pääkaupunkiseudun löytöeläintoiminnan hoitajaksi

Pääkaupunkiseudun löytöeläimet siirtyvät 1.10.2020 lähtien Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:n huomaan. Helsinki, Espoo ja Vantaa valitsivat HESYn hoitamaan seudun löytöeläintoiminnan seuraavan kauden ajaksi. Löytöeläinten hoito jatkuu Viikin löytöeläintalossa.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry on voittanut pääkaupunkiseudun löytöeläintoiminnan hoitamista koskevan tarjouskilpailun. Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto päätti kokouksessaan 4.6. hyväksyä HESY ry:n tarjouksen ja allekirjoittaa yhdistyksen kanssa löytöeläinten tilapäisen hoidon järjestämistä koskevan sopimuksen. Eläinten tilapäinen hoito tapahtuu Viikin löytöeläintalossa. Toiminta järjestetään yhteistyönä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kanssa. Kolmivuotinen sopimus astuu voimaan 1.10.2020 ja se sisältää myös kahden vuoden option.

Sopimus kattaa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien sekä Kirkkonummen kunnan alueella irrallaan tavattujen ja talteen otettujen löytöeläinten tilapäisen hoidon järjestämisen eläinsuojelulain mukaisesti sekä tilapäisen hoidon järjestämisen huostaanotetuille eläimille. HESY hoitaa lisäksi eläinten kuljetukset löytöpaikasta löytöeläintaloon Viikkiin.

– Kodittomat lemmikit ovat olleet HESYn toiminnan keskiössä jo vuosikymmeniä. On upeaa, että HESYn ammattitaitoinen henkilökunta pääsee nyt huolehtimaan pääkaupunkiseudun löytöeläintoiminnasta kokonaisvaltaisesti ja eläinten etu edellä, HESYn toiminnanjohtaja Pirjo Onza sanoo.

Laadukasta kodittomien eläinten suojelutyötä

Eläinsuojelulaki velvoittaa kuntia järjestämään löytöeläimille tilapäisen hoidon 15 vuorokauden ajaksi. Tänä aikana omistajalla on mahdollisuus lunastaa lemmikkinsä hoito-, kuljetus- ja muita mahdollisia kuluja vastaan. Mikäli eläimen omistajaa ei löydy 15 vuorokauden kuluessa, Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry hoitaa myös löytöeläinten jatkohoidon ja sijoituksen. Tämä tarkoittaa, että koditon eläin siirtyy HESYn huostaan ja se hoidetaan yhdistyksen eläinsuojelullisten periaatteiden mukaisesti. Näin toimitaan myös huostaanotettujen eläinten kohdalla. Eläimet asuvat HESYn hoivissa aina siihen asti, että niille löydetään juuri niille sopiva loppuelämän koti.

– Olemme iloisia, että HESY voitti tarjouskilpailun. Jatkossa löytöeläinten hoitoketju ei katkea ja pysyy korkeatasoisena löytöhetkestä uuteen kotiin siirtymiseen. Löytöeläimet, joiden omistajaa ei tavoiteta, madotetaan, rokotetaan, tunnistusmerkitään ja steriloidaan tai kastroidaan. HESY pääsee huolehtimaan löytöeläinten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja tarjoamaan kodittomille eläimille toisen mahdollisuuden elämään, HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen iloitsee.

Toiminta alkaa Viikin löytöeläintalon tiloissa lokakuussa 2020.

Lisätietoja:

 Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Hannele Luukkainen

puheenjohtaja

p. 040 547 7770

hannele.luukkainen@clarinet.fi