HESY käynnistää yhteistoimintaneuvottelut uusi eläinsuojelukeskus -hankkeen edetessä

By August 7, 2018Tiedotteet

Tiedote 7.8.2018

Helsingin Eläinsuojeluyhdistys HESY ry

HESY KÄYNNISTÄÄ YHTEISTOIMINTANEUVOTTELUT UUSI ELÄINSUOJELUKESKUS -HANKKEEN EDETESSÄ

Helsingin Eläinsuojeluyhdistys HESY ry on päättänyt käynnistää yhdistyksessä yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä mahdollisine henkilöstövaikutuksineen, jotka koskevat HESY-torin ja Koiratalon toimitiloja ja henkilökuntaa.

HESY-torin toiminta Hakaniemessä on ollut yhdistykselle tappiollista alusta alkaen. Asiaa on käsitelty säännöllisesti johtoryhmän kokouksissa, mutta tilanteeseen ei ole löydetty toimivaa ratkaisua, vaan HESY-tori aiheuttaa yhdistykselle jatkuvasti tappiota yli 3000 €/kk. Yhdistys harkitsee toiminnan lopettamista nykyisessä toimipaikassa 31.12.2018.

Espoossa sijaitseva Koiratalo on huonokuntoinen. Se muodostaa vakavan terveydellisen riskin sekä työntekijöille että hoidettaville eläimille, mikä on todettu jo edellisen yhteistoimintaneuvottelun yhteydessä tammikuussa 2018. Lisäksi Koiratalon tontin myynnistä saatavat varat tarvitaan uuden eläinsuojelukeskuksen hankintaan ja remontointiin. Yhdistys harkitsee Koiratalon sulkemista ja myyntiä heti, kun koirille on löydetty sopivat korvaavat hoitopaikat. Yhdistys ottaa mieluusti vastaan ehdotuksia koirille soveltuvista hoitotiloista Etelä-Suomen alueella.

Yhdistys jatkaa toimintaansa normaalisti Itä-Pakilassa sijaitsevassa Eläinsuojelukeskuksessa, jossa hoidetaan koiria lukuun ottamatta kaikki muut yhdistyksen huostassa olevat eläimet. Eläintilat ovat avoinna yleisölle maanantaista perjantaihin sekä sunnuntaisin kello 15–18, ja myymälässä voi asioida maanantaista perjantaihin kello 10–18 sekä sunnuntaisin kello 15–18. Myös Itä-Pakilan kiinteistö on remontin tarpeessa, eikä muun asustuksen keskellä sijaitsevassa talossa voida hoitaa koiria, joten yhdistys on jo pitkään etsinyt uusia toimitiloja Helsingistä.

Hallitus ilmoittaa samalla talohankkeen etenemisestä. Yhdistys on tehnyt tarjouksen rakennuksesta uudeksi eläinsuojelukeskukseksi, jossa voidaan jatkossa hoitaa kaikki yhdistyksen hoitoon tuodut eläimet sekä mm. jatkaa kirpputoritoimintaa. Tarjous on ehdollinen, sillä toteutuakseen hanke vaatii Helsingin kaupungin hyväksynnän. Hankkeen lupaprosessi on parhaillaan työn alla. Hallitus toivoo, että hankkeessa päästään etenemään ja uusi eläinsuojelukeskus saadaan käyttöön mahdollisimman pian.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja
Pirjo Onza
puh. 040 6464 061
pirjo.onza@hesy.fi