19.5.2021
In
Blogi
DIY-kissatarha sopii käsistään kätevälle
DIY-kissatarha sopii käsistään kätevälle
Näppäräsormiselle kissatarhan nikkarointi on rattoisaa kesäpäivien puuhaa. Lue ohesta, miten kissatarha rakennetaan vaihe vaiheelta. Aherruksen palkitsee tyytyväinen kotikissa, jonka ulkoilu ei vaaranna sitä itseään eikä muita eläinlajeja.
- Kissatarhan rakentaminen alkaa sopivan paikan valinnasta. Hyvä sijainti on talon välittömässä yhteydessä siten, että kissoilla on pääsy kissatarhaan ikkunasta tai vaikkapa verannalta.
- Kissatarhan pohja on hyvä alustaa karsimalla aluskasvillisuus ja tasoittamalla tarhan maaperä. Rikkaruohojen estämiseksi tarhan pohjalle kannattaa laittaa maisemointikangas. Tarhan pohjana voi käyttää multaa ja kiviä. Lisäksi tarhaan voi laittaa puunrungon, joka kiinnitetään seinään.
- Kissatarhan runko kiinnitetään soveltuvilta osin seinään kiinni, jotta tarhan rakenne saadaan tukevaksi. Runko kasataan paikalleen hyödyntäen seinään kiinnitettyjä osia. Jos maa-alusta ei ole tasainen, voidaan rungon alle laittaa esimerkiksi tiiliskiviä.
- Katoksi sopii parhaiten valokate, joka suojaa muttei varjosta tarhaa liikaa. Tarhaan tarvitaan itse rungon lisäksi myös ihmisen mentävä ovi puhdistusta ja kissojen kanssa yhdessäoloa varten.
- Aitaus ja ovi verkotetaan kauttaaltaan. Tarhan pohjan maisemointikangas niitataan kiinni runkopalkkeihin ja reunukset vuorataan kivillä karkailun estämiseksi.
- Lopuksi valokatteen ja rungon yläosan raot tilkitään. Vaihtoehtoisesti rungon voi verkottaa katon osalta ennen valokatteen laittamista. Jos tarha on pohjustettu mullalla, voidaan siihen istuttaa nurmikko. Lisäksi kissoille avataan kulku kissatarhaan.
- Tarha kannattaa sisustaa kissoille mieluisaksi rakentamalla sinne lepäily- ja kiipeilytasoja.
Ohjeet: Hausjärven Eläinsuojeluyhdistys ry
Kuva: Wikipedia