Title Image

4K: Ala sijaiskodiksi populaatiokissalle!

4K: Ala sijaiskodiksi populaatiokissalle!


4K-kampanja – Populaatiokissat ja sijaiskodit


Katkaistaan kissojen kurjuuden kierre -kampanjan (4K) tavoitteena on kastroida ja steriloida mahdollisimman monta koditonta kissaa vuoden 2020 aikana sekä muistuttaa ihmisiä kissojen leikkaamisen tärkeydestä.

Jokaisella kissalla, riippumatta siitä onko se syntynyt sisälle tai ulos, on oikeus saada elää rakastettuna perheenjäsenenä turvallista ja lajityypillistä elämää. Monissa perheissä, maakuntaan katsomatta, elää entisiä populaatiokissoja, jotka ovat perheilleen hyvin, hyvin rakkaita. Niin pienemmistä kuin isommistakin sähikäisistä kuoriutuu otollisissa olosuhteissa rauhallisia ja ihmisten seurassa viihtyviä, tasapainoisia kissoja. Lajityypillisen elämän tarjoaminen onnistuu myös sisäkissan kohdalla; usein ulkoelämän kauheudet kokeneet kissat eivät enää ulos haluakaan, vaikka tilaisuus siihen tarjoutuisikin.

Voisitko sinä tarjota väliaikaisen kodin sähisevälle ja poksuvalle populaatiokissalle?

Monelle 4K-leikkautuskampanjassa mukana olevalle yhdistykselle sijaiskodit ovat ihan avainasemassa leikkautusten toteutumiselle. Jotta populaatiokissat voidaan ottaa kiinni ja leikkauttaa, niille on löydettävä ensin paikat joko sijaiskodeista tai eläintaloista. Suuri osa yhdistyksistä toimii täysin sijaiskotien varassa eikä eläintaloa ole.
Jokaisella yhdistyksellä on omat kriteerinsä sijaiskotina toimimiselle, mutta yleisesti voidaan sanoa, että sijaiskoti on tavallinen, rauhallinen, turvallinen koti, jossa kissan on hyvä olla.

Populaatiotaustaiset kissat ovat usein arkoja, joten sijaiskodin antajalla on hyvä olla kärsivällisyyttä, pitkämielisyyttä sekä tietoa houkutellakseen kissaa esiin kuorestaan. Usein populaatiokissojen kohdalla sijaiskodilta edellytetään kokemusta aroista kissoista. Yleensä yhdistyksistä korvaavat sijaiskodille eläinlääkärikäynnit ja tarjoavat kissojen ruoat.

Sijaiskotina teet valtavan merkityksellistä vapaaehtoistyötä eläinten hyväksi: sinun ansiostasi ulkona populaatiossa sinnittelevä kissa voidaan ottaa kiinni, leikkauttaa ja hoitaa kuntoon, ja se pääsee uuden elämän alkuun.

Jos voit tarjota sijaiskotia populaatiokissalle tai hädänalaiselle kissalle alla näkyvillä alueilla niin laitathan viestiä heti matkaan – sähköpostiosoitteet löytyvät paikkakuntien perästä. Jos asut muualla, mutta olet kiinnostunut sijaiskotina toimisesta, niin ota yhteys oman alueesi eläinsuojeluyhdistykseen tai kissoja auttavaan tahoon.

 

Etelä-Pohjanmaa (2 yhdistystä)
kehraamory@gmail.com
info@alajarventassutiimi.fi

Hamina
posti@ekey.fi

Kankaanpää ja lähiympäristö
kesy.ry@hotmail.com

Kanta-Häme
elina@kissankulma.com

Kotka
posti@ekey.fi

Oulu ja lähikunnat
info@popopet.net

Pirkanmaa (3 yhdistystä)
kehraamory@gmail.com
hallitus@kissojenkatastrofiyhdistys.net
elina@kissankulma.com

Pyhtää
posti@ekey.fi

Pääkaupunkiseutu sekä alueet Pirkanmaalta pääkaupunkiseudun suuntaan
elina@kissankulma.com

Rauma
sijaiskotivastaava@mirrirescue.fi

Vakka-Suomi
sijaiskotivastaava@mirrirescue.fi

Varsinais-Suomi
sijaiskotiasiat@dewi.info

 

Sijaiskotina toimimisen lisäksi voit auttaa myös lahjoittamalla rahaa kissojen leikkauksiin. Ohjeet lahjoittamiseen löydät alta Pidetään yhdessä kissoista huolta ja kissojen puolta! #4K
Kampanjan verkkosivu: www.hesy.fi -> 4K
Voit auttaa kissoja myös ilmoittamalla populaatiokissaepäilyistä alueesi eläinihmisille.

Lahjoituskanavat:

MobilePay lyhytnumero 53287

Tekstiviestilahjoitukset: viesti [summa] HESY numeroon 16588, esimerkiksi viestillä 20 HESY lahjoitat kissojen hyväksi 20 euroa

Keräystili:
IBAN: FI09 2001 1800 113063
Viitenumero: 100 557

HESYn verkkokauppa
Lahjoita kissan sterilointi:
https://www.hesy.fi/shop/kissan-sterilointi/
Lahjoita kissan kastrointi:
https://www.hesy.fi/shop/kissan-kastraatio/

Lisätietoja:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Hannele Luukkainen
puheenjohtaja
040 547 7770
hannele.luukkainen@clarinet.fi

Inari Suomela
projektisihteeri
inari.suomela@hesy.fi

Mari Aro
tiedottaja
040 532 5849
mari.aro@hesy.fi