Suomessa jätetään heitteille joka vuosi tuhansia lemmikkieläimiä. HESY pelastaa näistä joka vuosi noin 500. Tukemalla HESYn toimintaa olet mukana auttamassa hylättyjä eläimiä ja edistämässä eettisten eläinsuhteiden toteutumista.

Voit tukea HESYn toimintaa liittymällä jäseneksi, ryhtymällä säännöllisesti lahjoittavaksi kummiksi, antamalla rahalahjoituksia ja lahjoitustavaraa tai tekemällä testamenttilahjoituksen eläinten hyväksi. Voit tarjota yhdistykselle myös aikaa ja apukäsiä tekemällä vapaaehtoistyötä tai antaa kodin sitä tarvitsevalle eläimelle.

HESY toivoo, että lemmikin hankintaa harkitsevat tarjoaisivat kodin ensisijaisesti eläinsuojeluyhdistysten ja löytöeläintalojen hoidossa oleville eläimille sen sijaan, että he tukisivat lemmikkikauppaa ostamalla varta vasten myyntiin kasvatetun lemmikkieläimen. Lemmikkikauppa voi pahimmissa tapauksissa aiheuttaa eläinten ylitarjontaa ja heitteillejättöjä.

Tukesi on toiminnallemme tärkeää

Kodittomien eläinten auttamisesta koituu HESYlle vuosittain menoja noin miljoona euroa. Yhdistys saa yhteiskunnalta tukea toimintaansa arviolta vain reilu 20 000 euroa vuodessa, joten yli 97 % varoista on kerättävä itse jäsenmaksuin, lahjoituksin, lipaskeräyksin sekä järjestämällä tapahtumia ja pitämällä kirpputoria.

Eläinten auttamisen mittavat menot koostuvat eläinlääkärikulujen lisäksi eläinten jokapäiväisestä hoidosta. Eläinsuojelukeskuksessa kuluu päivittäin kymmeniä purkkeja kissanruokaa ja viikoittain useita säkkejä kissanhiekkaa. Ruokinnassa otetaan huomioon eläimen ikä ja terveydentila. Eläinten hyvinvoinnista huolehtivat koulutettujen eläintenhoitajien lisäksi lukuisat vapaaehtoiset eläinten ystävät.

Auta meitä auttamaan kodittomat kulkurit uuden elämän alkuun tulevinakin vuosina.