Vuonna 2016 syntynyt Tissukka ujostelee kovin ihmisiä ja vaatii paljon aikaa ja kärsivällistä asennetta tottuakseen uusiin tuttavuuksiin. Tildan kanssa aikaa viettäessään Tissukan on kuitenkin leikkisä ja utelias nuori tyttö. Koska kaikki uusi on niin jännittävää, Tissukka etsiikin omaa kotiaan yhdessä Tildan kanssa, josta se saa paljon tukea. Kissat tarvitsevat rauhallisen kodin, jossa arki ei muutu jatkuvasti ja jossa eletään stressitöntä jokapäiväisistä rutiineista koostuvaa tasaista elämää.

Valitettavasti Tissukan laumassa on todettu isokokoisissa kissapopulaatioissa tarttuvaa vatsakalvontulehdusta, jonka aiheuttajana on kissojen koronavirus. Kuitenkin vain n.  10–15 prosenttia tartunnan saaneista kissoista (isoissa kissaloissa) jää viruksen kroonisiksi kantajiksi. Viruksen kantaja ei välttämättä ole itse sairas, ja joillekin virus aiheuttaa vain lieviä flunssan kaltaisia oireita tai kroonisen ripulin.

Tartunnan saaminen EI kuitenkaan tarkoita kaikkien kissojen varmaa sairastumista, mutta kissojen olosuhteita parantamalla ja stressiä vähentämällä voidaan jossain määrin vähentää tartunnan saaneiden kissojen riskiä sairastua FIP:iin.

Kahdelle ko. laumasta peräisin olevalle kissalle se on koitunut kohtaloksi useita kuukausia sitten, kun kissat olivat vielä kovin pieniä. Tissukan laumassa oli alun perin yhdeksän kissaa, joista kolme on elänyt jo useita viikkoja onnellista kotikissan elämää täysin oireettomina.  Nyt Tissukan lisäksi kolme muuta kissaa etsii vielä HESYllä loppuelämänsä kotia. Kissat sijoitetaan eteenpäin pareittain.

Koronaviruksesta voit lukea lisää vaikka tästä. 

Lisätietoa

Ikäarvio: Syntynyt vuonna 2016
Rotu: Maatiaiskissa
Sukupuoli: Naaras

Eläimet ovat tavattavissa HESYn Eläinsuojelukeskuksessa (Yhdyskunnantie 11, 00680 HKI) ma-pe ja su klo 15–18.