Tilda on peräisin suuresta kissalaumasta ja saattaa ujostella alkuun vieraiden ihmisten seurassa, mutta tutustuttuaan se on varsin rakastava kissaneiti. Tilda pitää silittelystä ja huomiosta ja jopa siitä, kun sitä vain katsoo hellästi. Vuonna 2016 syntynyt Tilda sijoitetaan yhdessä Tissukan kanssa rauhalliseen kotiin, jossa arki ei muutu jatkuvasti ja jossa eletään stressitöntä jokapäiväisistä rutiineista koostuvaa tasaista elämää.

Valitettavasti Tildan laumassa on todettu isokokoisissa kissapopulaatioissa tarttuvaa vatsakalvontulehdusta, jonka aiheuttajana on kissojen koronavirus. Kuitenkin vain n.  10–15 prosenttia tartunnan saaneista kissoista (isoissa kissaloissa) jää viruksen kroonisiksi kantajiksi. Viruksen kantaja ei välttämättä ole itse sairas, ja joillekin virus aiheuttaa vain lieviä flunssan kaltaisia oireita tai kroonisen ripulin.

Tartunnan saaminen EI kuitenkaan tarkoita kaikkien kissojen varmaa sairastumista, mutta kissojen olosuhteita parantamalla ja stressiä vähentämällä voidaan jossain määrin vähentää tartunnan saaneiden kissojen riskiä sairastua FIP:iin.

Kahdelle ko. laumasta peräisin olevalle kissalle se on koitunut kohtaloksi useita kuukausia sitten, kun kissat olivat vielä kovin pieniä. Tildan laumassa oli alun perin yhdeksän kissaa, joista kolme on elänyt jo useita viikkoja onnellista kotikissan elämää täysin oireettomina.  Nyt Tildan lisäksi kolme muuta kissaa etsii vielä HESYllä loppuelämänsä kotia. Kissat sijoitetaan eteenpäin pareittain.

Koronaviruksesta voit lukea lisää vaikka tästä. 

Lisätietoa

Ikäarvio: Syntynyt vuonna 2016
Rotu: Maatiaiskissa
Sukupuoli: Naaras

 

Eläimet ovat tavattavissa HESYn Eläinsuojelukeskuksessa (Yhdyskunnantie 11, 00680 HKI) ma-pe ja su klo 15–18.