was successfully added to your cart.

Pahoittelemme ja korjaamme käsityksiä

By January 29, 2016Tiedotteet

29.1.2016

Pahoittelemme ja korjaamme käsityksiä

Pahoittelemme viivettä reagoinnissamme sosiaalisen median keskusteluun. Esillä on ollut mm. kissanhiekan hankinta ja keskustelu lyhyen aikaa toiminnanjohtajanamme toimineen henkilön työsuhteen päättymisestä. Nyt pahoittelemme, kommentoimme ja korjaamme käsityksiä.

On väitetty, että HESYn työntekijöiden on pitänyt ostaa esimerkiksi kissanhiekkaa omilla rahoillaan (creat.fi 21.1. julkaistu artikkeli).

HESYn työntekijät eivät vastaa tarvikehankinnoista omilla rahoillaan.

Tarvikkeet ja palvelut HESYn eläinten ylläpitoon, hoitamiseen ja ruokintaan hankitaan HESYn varoin: lahjoituksin ja toiminnalla (mm. jäsenmaksuilla, kirpputoritoiminnalla sekä sijoitus- ja rahoitustoiminnalla) ansaittavin varoin. Koska saamme esimerkiksi kissanhiekkaa ja eläinten ruokaa runsaasti myös lahjoituksina emmekä tiedä lahjoitusten ajankohtaa etukäteen, on täydennysostoja tehty joskus käteisvaroin. Kissanhiekkaa ja pellettiä saapuu yhdistykselle kaksi kertaa kuukaudessa lavoittain suoraan toimittajilta. Kissanruokaa ja erikoisruokia tilataan tarpeen mukaan samoin suoraan toimittajilta.

Yhdistyksen taloudenhoitotapaa on kritisoitu mm. sitä, että HESYllä on omaisuutta ja varallisuutta (creat.fi 21.1. julkaistu artikkeli). Uusi eläinsuojelukeskus on mittava hanke, joka pitää toteuttaa se kunnolla ja asianmukaisesti suunnitellen. Hankkeen toteutuessa omaisuutta realisoidaan. On hyvä, että yhdistykseltä löytyy taloudellisia mahdollisuuksia toteuttaa hanke. Arjen toiminnassa pyrimme kustannustehokkuuteen, jokainen toimintaamme tukemaan lahjoitettu euro halutaan käyttää mahdollisimman tuottavasti. Yhdistyksen taloutta hoidetaan ammattimaisesti ja moitteettomasti, lakien ja asetusten mukaisesti ja valvotaan KHT-tilintarkastajien toimesta. Päivittäistä taloudellista toimintaa tukee tilitoimisto. Tänään julkaistuun YLEn artikkeliin vastaamme myöhemmin erikseen.

Pahoittelemme ikävänsävyistä keskustelua liittyenHESYn toimintaa lyhyen aikaa vetäneen toiminnanjohtajan työsuhteeseen ja sen päättymiseen (seura.fi 21.1. julkaistu juttu). Erityisesti pahoittelemme tapahtuneen ja tilanteen kaikille asianomaisille aiheuttamaa mielipahaa.

HESYn hallitusten jäsenten toimintaa ohjaavana arvona on eläinten suojelemisen ja hyvinvoinnin lisäksi ihmisten hyvinvointi työssä. Meille sijoitettuja eläimiä hoidetaan hyvin, arvostetaan ja niistä välitetään. Työntekijöillemme ja kanssamme työskenteleville vapaaehtoisille eläintensuojelu on kutsumustyö, jota tehdään suurella sydämellä.

Olemme aloittaneet työhyvinvoinnin ja työskentelyilmapiirin parantamisen vuonna 2014 ja olemme matkalla kohti työhyvinvointitavoitteemme saavuttamista. Panostamme tulevaisuudessa vielä vahvemmin työhyvinvointiin, avoimeen vuorovaikutukseen ja selkeään viestintään niin organisaatiomme sisällä kuin organisaatiosta ulospäin.

Yhdistys, joka huolehtii vuosittain noin 500 eläimen uudelleensijoittamisesta, jolla on noin 2 500 jäsentä ja joka työllistää 17 henkilöä ja jonka lähitulevaisuudessa on merkittäviä kehityshankkeita, tarvitsee päivittäistä johtamista; toiminnanjohtajaa.

Selkeän organisoinnin sekä tavoitteellisen jäseniä ja ennen kaikkia eläimiä palvelevan toiminnan varmistamiseksi fokustamme uuden toiminnanjohtajan valintaan ja työhön perehdyttämiseen mahdollisimman pian. Huhtikuun vuosikokouksessa yhdistyksemme saa myös uuden puheenjohtajan. Tavoitteemme on rakentaa ja tukea vahvaa HESYläistä toimintakulttuuria, joka mahdollistaa yhteisen vastuunkannon asioista.

Pahoittelemme, että sinä, lukijamme, luit nyt tekstiä pahoitteluista ja korjauksista, sen sijaan, että olisit lukenut sisältöä, joka edistäisi mahdollisimman suoraan löytö- ja huostaanotettujen eläinten uudelleensijoittamista. Toivomme, että toimintaamme osallistuneiden ja siitä kiinnostuneiden aika ja energia on mahdollista jatkossa suunnata nimenomaisesti tärkeimmän perustehtävämme – kodittomien eläinten uudelleensijoittamisen ja eläinten arvostamisen – tukemiseen. Toivomme, että voimme yhdessä kehittää toimintaamme ja toimintaympäristöämme.

Me HESYllä teemme töitä kädet ja käpälät kohutussa kissanhiekassa. Kissat, koirat, kanit, gerbiilit ja monet muut eläinlajit elävät kaikki sovussa ja hyvässä hoidossa HESYn tiloissa ja HESYläisten hoivissa. Toivotamme kaikki toiminnastamme kiinnostuneet, niin HESYn jäsenet kuin ei-jäsenetkin, tervetulleiksi tutustumaan toimintaamme. Eläinsuojelukeskustemme ja muiden toimipisteidemme yhteystiedot ja aukioloajat löydät täältä.

Kiitämme kaikkia keskusteluun osallistuneita. Mielipiteenne ja palautteenne on meille tärkeää toimintamme kehittämisessä.

Hallitus