was successfully added to your cart.

Marraskuu: HESYn kirpputori muutti ja uusi ilmeensä

Kirpputorilla on runsas vaatevalikoima. Kuva: Aada Sigurlina

HESYn kirpputori muutti ja uusi ilmeensä

HESYn kirpputori toimi Eläinsuojelukeskuksen pihapiirissä vuodesta 1994 lähtien. Kahdenkymmenen vuoden aikana toiminta ehti kasvaa niin paljon, että muutto isompiin tiloihin tuli lopulta tarpeelliseksi. Uudeksi kotiseuduksi valittiin Maunula.

– Uusi kirpputori toimii Maunulan asukastoimitalossa, joka on nimeltään Saunabaari, kertoo HESYn varainhankkija Aila Kettunen.

Saunabaari toimii monenlaisen harrastustoiminnan tukikohtana ja poikkeaa tyyliltään kirpputorin vanhasta sijainnista, joten kirpputorin tilat ovat päivittyneet uuden paikan mukaisiksi. Maunulalaiset ovat löytäneet kirpputorille hyvin, samoin vanhat, uskolliset asiakkaat.

– Lahjoittajat seurasivat mukana, ja uusia lahjoittajia on tullut, sanoo Kettunen.

– Saamme edelleen ensiluokkaista lahjoitustavaraa.

Kirpputorille pääsee kolmella bussilla eri puolilta Helsinkiä. HESYn toinen myymälä, Perintöpuoti, löytyy edelleen Vallilasta.

Maunulan kirpputorilta löytää astiastoja joka kotiin. Kuva: Aada Sigurlina

Osoite: Metsäpurontie 25, 00630 Helsinki.
Aukioloajat:
ma-pe klo 11–18
la ja su klo 11–16

Teksti: Päivi Hagman

7.12. klo 11–16 Joulumyynti alkaa kirpputorilla

Tule HESYn kirpputorille jouluostoksille. HESYn kirpputorilta löydät joululahjat ja -koristeet. Samalla tuet kodittomien eläinten hyväksi tehtyä työtä. Kirpputorilla myydään myös yhdistyksen vuoden 2015 seinäkalentereita malleinaan HESYn pelastamat eläimet. Myytävät joulukoristeet ja -esineet ovat kierrätettyjä.

Kirpputori on avoinna 23.12. asti arkisin klo 11–18 ja la ja su klo 11–16.

Osoite: Metsäpurontie 25, 00630 Helsinki.

HESY lahjoitti 100 kiloa kauraa lintujen talviruokintaan

HESY osti Kirsti Sahlmanille jälleen tänäkin vuonna 100 kiloa kauraa lintujen talviruokintaan. Yhdistys on tukenut Sahlmania jo vuodesta 2010 ostamalla hänelle joka talvi 100–200 kiloa kauraa. Sahlman syötti lintuja vielä vuonna 2009 omasta pussistaan, mutta parvi oli liian suuri hänen lompakollaan elätettäväksi. Nainen ei kuitenkaan luopunut hyvänteosta, vaan ryhtyi soittelemaan virastoihin. Ympäristökeskuksesta löytyi virkamies, joka oli halukas auttamaan häntä. Tämä henkilö otti yhteyttä HESYyn, jossa päätettiin lähteä tukemaan ahkeraa lintujen ystävää.  Sahlman ruokkii lintuja vain sallituilla alueilla. HESYn jäsenlehdessä 1/2011 kerrotaan tästä yhden naisen talviruokintasodasta.

 HESY on mukana Vapaaehtoisten päivä 3.12.2014 -digikampanjassa – osallistu ja innosta muitakin mukaan toimintaamme

HESY on mukana ToimintaSuomen Vapaaehtoisten päivä 3.12.2014 -digikampanjassa, jossa suomalaisia kannustetaan Facebook-tykkäämisten sijaan aitoon vapaaehtoistoimintaan. Tähän rohkaistaan esimerkkien voimalla eli nostamalla esiin vapaaehtoistoimijoita ToimintaSuomen Vapaaehtoisten päivän -Facebook-sivulla. 

Nyt toivomme sinun HESYn vapaaehtoisena antavan muille hyvää esimerkkiä ja astuvan esiin ko. sivulla. Esimerkkisi avulla pyrimme saamaan muitakin kiinnostumaan vapaaehtoistyöstä HESYllä.

Toimi siis näin:

1. Lähetä itsestäsi valokuva (jpg tai png), jossa katsot kameraan ja peukutat. Saa hymyillä! Varmistathan, että sinulla on oikeus julkaista kuva (ToimintaSuomi rajaa tarvittaessa kuvaa). Kerro viestissä perustiedot itsestäsi eli nimi, ikä, ammatti sekä mitä vapaaehtoistyötä teet HESYllä. Kerro ainakin vähintään etunimesi ja missä HESYn vapaaehtoistoiminnassa olet mukana. Kerro ne niin kuin haluat niiden kampanjassa näkyvän, esimerkiksi Tiina Virtanen, 27, luokanopettaja: kissojen loukuttaja HESYllä.  Lähetä tiedot ja kuva itsestäsi osoitteeseen: vapaaehtoinen@toimintasuomi.fi

2. Kun kuvasi on julkaistu Vapaaehtoisten päivän Facebook-sivulla, jaa se omalla Facebook-seinälläsi ja haasta siten kaverisi mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Kiitos kun tuet HESYn toimintaa kodittomien eläinten hyväksi tekemällä vapaaehtoistöitä parissamme. Tarvitsemme Sinua jatkossakin. Esimerkkisi kannustamana toivomme saavamme joukkoomme lisää Sinun kaltaisiasi kullanarvoisia vapaaehtoisia.

16.12. klo 18–18.30 Eläinten jouluhartaus

Latokartanon torilla Viikin kirkon (Agronominkatu 5) edustalla rukoillaan rakkaiden lemmikkien ja kaikkien eläinten puolesta tiistaina 16.12. klo 18–18.30.  Jos et voi ottaa lemmikkiäsi mukaan tapahtumaan, voit tuoda siitä kuvan. Lemmikin omistajille on tarjolla lämmintä mehua. Tervetuloa lemmikin kanssa tai ilman!

Tapahtuman Facebook-sivut. 

Tilaisuuden järjestävät Malmin seurakunta ja Helsingin seurakuntien oppilaitostyö

Lisätiedot: Yliopistopappi Laura Mäntylä, laura.mantyla@evl.fi

HESYn juhlavuosinäyttely 5.–30.11.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY on ajanut eläinten asiaa jo 140 vuotta. Yhdistyksen juhlavuosinäyttelyssä tätä taivalta valotetaan historiallisella aikajanalla ja alkuaikojen toimintaa kuvaavin valokuvasuurennoksin sekä HESYn nykypäivän eläinsuojelutyötä kuvaavalla näyttelyosuudella. Näyttelyssä esitetään myös mm. Kissan tarina -videota ja eläimen hautaamiseen ja kissojen loukutukseen liittyvää esineistöä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Avoinna ma-pe klo 9–19, la-su klo 10–16.

Virka-gallerian näyttelytila Kulma: Pohjoisesplanadi 11–13, Helsinki.

http://www.hesy.fi/5-30-11-hesyn-juhlavuosinayttely-hevosista-hamstereihin-elainsuojelua-ennen-ja-nyt-2/

 Eläinten Joulukeräys 8.-23.12.2014

Helsingin keskusta, Lasipalatsi

klo 12–14, 14–16, 16–18

Itäkeskus, Tallinnanaukio

klo 13–15, 15–17

Osallistu joulukeräyksen toteuttamiseen ilmoittautumalla Lea Heikkiselle: lea.heikkinen@hesy.fi

– vuoro on 2 tuntia / henkilö (oman ystävän saa ottaa mukaan)

– muista mainita päivämäärä, kellonaika ja puhelinnumero

Ilmoittauduthan pian – vuorot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

HESY:n tuotevalikoimaa

Joulukalenteri
Luukkujen availeminen ja niiden alta paljastuvien kuvien ihaileminen tuo tunnelmaa joulun odotteluun. HESYn ihastuttavan joulukalenterin on tehnyt Maija Korpinen. Hinta 5 euroa.

HESY:n seinäkalenteri 2015
HESYn seinäkalenteri esittelee vuoden jokaisena kuukautena yhden yhdistyksen pelastaman eläimen kuvan ja onnellisen käänteen saaneen tarinan. Hanki omasi tai anna lahjaksi. Kuvat: Sarri Kukkonen. Hinta 10 euroa. Tutustu ja tilaa.

Joulukortit
HESYn joulukortit ovat tulleet myyntiin. Tilaa omasi ajoissa. 1-osaiset kortit maksavat 0,50 euroa kappale, 10 kortin nippu maksaa 4 euroa. Kaksiosaiset kortit maksavat 1 euron kappale, 10 kortin nippu maksaa 8 euroa. Tutustu joulukorttivalikoimaan.

Joulahjaksi HESYn kannatustuotteita
HESYn tuotevalikoimasta löydät yllin kyllin ideoita jouluostoksiin. Tutustu tuotteisiin. Tilaathan jouluostoksesi ajoissa, jotta tilaamasi tuotteet ehtivät ajoissa perille ja pukinkonttiin.

Seuraava kuukausikirje ilmestyy joulukuussa. Rauhallista joulun ja talven odotusta!

Toivottavat HESY:n eläimet ja henkilökunta.

Jos haluat saada kuukausikirjeen sekä HESY:n tiedotteita ja tietoa tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi, ilmoita asiasta sähköpostitse osoitteeseen: erja.veivo@hesy.fi

Mikäli et enää halua kuukausikirjettä sähköpostiisi, ilmoita asiasta edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.