Hoidan minulle luovutettua eläintä hyvin. Otan heti yhteyttä eläinlääkäriin, jos eläin sairastuu. Huolehdin siitä, että eläimen rokotukset pysyvät voimassa ja että eläin steriloidaan/kastroidaan vuoden ikään mennessä, mikäli sitä ei ole suoritettu ennen luovutusta. Minulle luovutetulla eläimellä ei saa teettää pentuja.

Huolehdin siitä, että ottamani eläin ei pääse putoamaan ikkunoista/parvekkeelta tai karkaamaan sitä kuljetettaessa. Ulkoilutan eläintä vain valvotusti. Mikäli ottamani eläin katoaa tai kuolee, ilmoitan siitä välittömästi yhdistykselle. Ilmoitan yhdistykselle myös nimeni, osoitteeni ja puhelinnumeroni mahdolliset muutokset.

Mikäli en pysty pitämään ottamaani eläintä, ilmoitan siitä yhdistykselle. Minulla ei ole oikeutta luovuttaa eläintä eteenpäin ilman yhdistyksen edustajan suostumusta. Minulla ei ole myöskään oikeutta lopettaa eläintä ilman eläinlääkärin toteamaa lääketieteellistä syytä.

Yhdistyksen edustajalla on oikeus käydä katsomassa minulle luovutettua eläintä. Mikäli yhdistyksen edustaja ja eläinlääkäri toteavat, että eläintä kohdellaan huonosti, on yhdistyksellä oikeus ottaa eläin välittömästi takaisin ilman korvausta.

Vastuu eläimen terveydestä ja eläinlääkärikuluista

Luonnosta tai huonoista oloista talteen otetut eläimet saattavat olla vammaisia tai piilevästi sairaita, vaikka eläinlääkäri on todennut ne luovutushetkellä kliinisesti terveiksi. Yhdistys vastaa eläimen eläinlääkärikuluista HESYn eläinlääkärillä yhden kuukauden ajan luovutuksesta. Tämän jälkeen kuluista vastaa eläimen ottaja. Jos yhdistys kuitenkin tietää, että luovutettavalla eläimellä on krooninen sairaus, yhdistys maksaa eläinlääkärikulut tapauskohtaisesti.

Jos eläin luovutetaan eteenpäin ilman yhdistyksen suostumusta tai se lopetetaan ilman lääketieteellistä syytä, on yhdistyksellä oikeus periä eläimen ottajalta 500 euron sopimusrikesakko ja vahingosta syntyneet kulut.

Minulle luovutetusta alle 6 kuukauden ikäisestä leikkaamattomasta kissanpennusta olen suorittanut 150 euron ennakkomaksun steriloinnista/kastraatiosta. Minulle luovutetusta eläimestä olen korvannut eläinlääkärikuluja ________€ (luovutusmaksut nähtävillä eläintiloissa).

Olen lukenut ja ymmärtänyt yllä olevat sopimusehdot ja sitoudun noudattamaan niitä.