was successfully added to your cart.

HESYn perinteinen joulutonkkakeräys auttaa kodittomia eläimiä

By December 5, 2017Tiedotteet

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 5.12.2017

HESYn perinteinen joulutonkkakeräys auttaa kodittomia eläimiä

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESYn perinteinen joulutonkkakeräys järjestetään jälleen 8.–23.12. välisenä aikana Helsingissä Lasipalatsin edustalla ja 11.–14.12. välisenä aikana Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa. Lasipalatsin Forumin puoleisella nurkalla päivystetään kello 12–18. Espoon Ison Omenan keräyspiste sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa urheiluliike Intersportin kulmauksessa, jossa päivystetään kello 12–18. Eläinten joulukeräykseen voi osallistua antamalla rahaa keräystonkkiin. Lahjoituksen voi tehdä myös verkossa.

Joulukeräyksessä saaduilla varoilla kustannetaan yhdistyksen hoidossa olevien eläinten eläinlääkäri-, hoito- ja ruokakuluja. HESYn hoitoon tulee joka vuosi noin 500 heitteille jätettyä eläintä. Eläinten auttamiseen kuluu vuosittain yhdistykseltä lähes miljoona euroa. Kaikki lahjoitukset ovat yhdistyksen toiminnalle siis elintärkeitä.

– Joulukeräys on hyvin merkittävä tulonlähde HESYlle. Toivomme, että joulun yltäkylläisyyden keskellä ihmiset muistaisivat myös kodittomia lemmikkejä. Eläinrakkaiden lahjoittajien ansiosta kykenemme takaamaan monelle hylätylle eläimelle huolenpitoa ja turvallisen tulevaisuuden, sanoo HESYn toiminnanjohtaja Pirjo Onza.

Keräyspisteille voi tuoda myös eläimille tarkoitettuja ruokalahjoituksia kuten aikuisten kissojen, pentukissojen ja koirien märkäruokia ja koirien puruluita. Muita lahjoituksia, kuten esimerkiksi eläinten alusiksi tarkoitettuja tekstiilejä, otetaan vastaan HESY-torilla (Hämeentie 2 B, aukioloajat (ma-ti klo 11–18, ke-to klo 11–19, pe klo 11–18, la klo 11–16 ja su klo 11–16) ja Eläinsuojelukeskuksessa (Yhdyskunnantie 11, aukioloajat ma-pe klo 10–18 ja su klo 15–18). HESY-torilla eläinten joulukeräykseen voi osallistua myös antamalla lahjoituksen pankkikortilla. Joulukeräykseen verkkomaksulla osallistuvat voivat lahjoittaa haluamansa summan HESYn kodittomien eläinten avustustilille. Keräykseen osallistumiseen tarvittavat tili- ja viitenumerot löytyvät HESYn kotisivuilta www.hesy.fi.

Lisäksi auttamishaluisilla eläinten ystävillä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mahdollisuus järjestää omatoiminen lipaskeräys HESYn hyväksi joko työpaikallaan tai kadulla 8.–23.12. välisenä aikana. Lippaan voi noutaa HESY-torilta aukioloaikoina henkilöllisyystodistusta vastaan. Yhdistyksen toimintaa voi tukea myös toimittamalla HESY-torille tavara- ja tekstiililahjoituksia.

HESYn hoidossa on tällä hetkellä yli sata koditonta eläintä, jotka etsivät vastuuntuntoisia koteja. Ennen uusiin koteihin sijoittamista kaikki eläimet käyvät läpi perusteellisen eläinlääkärintarkastuksen ja sen mukaiset hoidot. Esimerkiksi kissat, koirat ja kanit madotetaan, tunnistusmerkitään mikrosirulla ja tatuoinnilla sekä leikataan ja rokotetaan lajikohtaisten tarpeiden ja suositusten mukaan.

Lisätietoja:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY

Pirjo Onza
toiminnanjohtaja
p. 040 6464 061
pirjo.onza@hesy.fi