was successfully added to your cart.

Hallitus tiedottaa, tammikuu 2018

By January 16, 2018Tiedotteet

Hallitus tiedottaa, tammikuu 2018

Hallitus tutustui joulukuun kokouksen yhteydessä Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen Tolkkisten kissataloon sekä vieraili Kissamuseossa Haikkoossa.

Yhdistyksen omaisuudenhoitoyhtiö Oy Ahola & Maliniemi Partners Ab on siirtänyt liiketoimintansa FIM Varainhoito Oy:lle 1.1.2018 alkaen. Hallitus on ollut erittäin tyytyväinen aiemmin valittuun varainhoitoyhtiöön ja kartoittaa nyt mahdollisia vaihtoehtoisia varainhoitoyhtiöitä.

Hallitus on vastannut henkilöstön pitkäaikaiseen toiveeseen työehtosopimustilanteen vakiinnuttamisesta. Yhdistys on liittynyt Maaseudun työnantajaliittoon ja on valmis ottamaan maaseutuelinkeinojen työehtosopimuksen käyttöön. Tuleva päätös on niin merkittävä, että sitä varten on pidetty henkilökunnalle tiedotustilaisuus 9.1.2018 ja käynnistetty lain vaatima yhteistoimintamenettely 16.1.2018. Henkilöstölle pidetyssä tiedotustilaisuudessa käytiin läpi työehtosopimuksen käyttöönoton lisäksi muitakin yhdistystä koskevia ajankohtaisia asioita, kuten tilannekatsaus Uusi eläinsuojelukeskus -projektin etenemisestä, nykyisten tilojen välittömiä korjaustarpeita ja katsaus yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta.

Yhdistyksen nykyiset toimitilat ovat paikoitellen huonokuntoiset ja epäkäytännölliset eläintenhoitotyöhön. Uuden eläinsuojelukeskuksen hankintaprosessi on useamman vuoden kehittämisprojekti. Siksi myös vanhojen tilojen toimintakunnosta pitää huolehtia. Nykyiset tilat vaativat pikaista korjaamista, ja korjauksen aikana rakennuksessa ei voida hoitaa eläimiä samassa määrin kuin aiemmin. Siksi hallitus on – asiaan perehdyttyään – päättänyt vähentää HESYlle tulevien eläinten määrää remonttiin valmistautumisen takia. Ennen remontin valmistumista HESY hoitaa eläinsuojelutarpeessa olevien eläinten vastaanottamisen seuraavasti: yhdistys vastaanottaa Viikin löytöeläintalolta jatkohoitosopimuksen nojalla tuleva eläimet ja virkaeläinlääkäreiden huostaanottopäätöksellä yhdistyksen hoitoon ohjatut eläimet. Harkinnan mukaan HESY vastaanottaa eläimiä myös sellaisissa tapauksissa, joissa eläimen omistaja on kuollut, joutunut sairaalaan, sairastunut vakavasti tai joutunut esimerkiksi vanhainkotiin. Muut tapaukset otetaan yhdistyksen hoiviin toiminnanjohtajan päätöksellä.

Vuoden 2018 aikana HESYllä on käynnissä jäsenhankintakampanja. Kun jäsen hankkii 3 uutta jäsentä, jotka maksavat jäsenmaksun, saa jäsenhankkija yhden yhdistyksen t-paidan. Lisäksi jokainen HESYltä lemmikin hankkinut saa yhdistyksen jäsenyyden kuluvalle vuodelle 10 eurolla. Yhdistykselle pyritään aktiivisesti löytämään yhteistyötahoja, joilta HESYn jäsenet saisivat jäsenetuja. Tällä hetkellä jäsenetuina ovat HESYn jäsenlehti, jäsenillat sekä 10 prosentin alennus HESY-torin myyntituotteista sekä Itä-Pakilan Eläinsuojelupuodissa myytävistä eläintarvikkeista.

Jäsenyyden voi osoittaa tarralla, jonka jäsen voi hakea HESYn Itä-Pakilan toimipisteestä. Mahdollisesta jäsenetuyhteistyöstä kiinnostuneet yritykset voivat olla yhteydessä toiminnanjohtajaan.

Hallitus on aloittanut valmistelut yhdistyksen sääntöjen päivittämiseksi. Päivitetyistä säännöistä päätetään aikaisintaan vuoden 2019 vuosikokouksessa.

Yhdistys valmistelee aloitetta ilotulitteiden myynnin kieltämiseksi/rajoittamiseksi.

HESY on laatimassa lausuntoa eläinsuojelulakiluonnoksesta. Yhdistyksen näkemykset ovat tiivistetysti HESYn syksyn 2017 jäsenlehden pääkirjoituksessa.

HESYllä järjestetään kuukausittain vapaaehtoisten perehdytysiltoja. Näistä tiedotetaan yhdistyksen Facebook-sivuilla. Perehdytysilloissa esitellään kaikkia vapaaehtoistehtäviä, joita HESYllä on mahdollisuus tehdä (mm. eläintenhoito). Yhdistys toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi vapaaehtoistyöhön. Eläinten auttaminen tekee hyvän mielen pitkäksi aikaa.

HESYn Avoimet ovet -tapahtuma järjestetään Itä-Pakilan Eläinsuojelukeskuksessa lauantaina 3.3. kello 12–15. Hallituksen jäsenet hoitavat jälleen tapahtuman kahvion. Tervetuloa tutustumaan Eläinsuojelukeskukseen ja yhdistyksen toimintaan sekä hallituksen jäseniin.