was successfully added to your cart.

Eläinsuojelun Topelius -palkinto Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle

By November 25, 2014Tiedotteet, Uncategorized

 

Piia Anttonen ja Kaaleppi-kukko asuvat Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä. Kuva: Eläinsuojelukeskus Tuulispää.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 25.11.2014

Eläinsuojelun Topelius -palkinto Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle

 Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY myönsi 140-vuotissyntymäpäivänään 25. marraskuuta Eläinsuojelun Topelius -palkinnon Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Palkinnon vastaanotti Tuulispään perustaja Piia Anttonen. Hän on tehnyt valtavan työn tarjotakseen lopetusuhan alaisille eläimille turva- ja vanhainkodin, jossa ne saavat mahdollisuuden uuteen elämään ja eläkepäivien viettoon. Somerolla sijaitseva Tuulispää perustettiin vuonna 2012, ja sen tarkoitus on pelastaa pääasiassa maatila- ja tuotantoeläimiä ja herätellä suomalaisia miettimään omaa eläinsuhdettaan sekä kulutusvalintojaan.

HESY:n palkintoraadin mielestä Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä tehdään ainutlaatuista ja merkittävää valistustyötä kertomalla kiihkottomasti, millaisissa olosuhteissa tämän päivän tuotantoeläimet elävät, ja näyttämällä, millaisissa olosuhteissa niiden pitäisi saada elää.

– Tuulispäässä eläimen oikeus elää yksilönä tunnustetaan ja eläimelle annetaan mahdollisuus elää hyvää elämää lajinmukaiset tarpeet huomioonottaen. Eläinsuojelukeskus Tuulispään jokaisella eläimellä on nimi ja tarina kerrottavanaan, mikä korostaa kunkin eläimen yksilöllisyyttä, sanoo HESY:n varapuheenjohtaja Anne Roine.

Tuulispäässä on tällä hetkellä 51 eläinasukasta. Eläimistä useimmat ovat peräisin ihmisiltä, jotka eivät oman elämäntilanteen muutosten takia ole voineet niitä enää pitää eivätkä ole onnistuneet löytämään eläimille uusia koteja. Eläimestä luopumisen syynä voi olla huono rahatilanne, ero, muutto maalta kaupunkiin, sopivan pitopaikan puute tai eläimen ikääntyminen. Tuulispäässä näille eläimille tarjotaan turvallinen loppuelämä.

HESY kiittää Tuulispäätä etenkin avointen ovien päivistä. Silloin vierailijat pääsevät tutustumaan tilan eläimiin ja toimintaan ja heille kerrotaan, miten eläimet ovat tilalle tulleet. Tuulispäätä pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin, mutta siltikin maatilaa on tarkoitus laajentaa ja valistustoimintaa kehittää.

– Unelmamme on, että kaikki eläimet ja ihmiset voivat jonain päivänä syntyä vapauteen eikä eläinten turvakodeille ole tulevaisuudessa tarvetta. Ennen kuin tällainen muutos on näköpiirissämme, olisi ihmisten koko eläinkäsityksen muututtava. Emme saisi hyväksyä sitä, että eläimiä pidetään olosuhteissa ja käsitellään tavalla, jolla emme hyväksy ihmisiä kohdeltavan. Esimerkiksi se, että suurin osa suomalaisista tuotantoeläimistä ei tänä päivänä näe elämänsä aikana ikinä päivänvaloa, on toivomukseni mukaan jossain vaiheessa historiaa, sanoo Tuulispään perustaja Piia Anttonen.

HESYn varapuheenjohtaja Anne Roine ojensi tänään Eläinsuojelun Topelius -palkinnon Tuulispään Piia Anttoselle.

Eläinsuojelun Topelius -palkinto:
Eläinsuojelun Topelius -palkinto jaetaan vuosittain eläinsuojelun saralla ansioituneelle yksityishenkilölle tai yhteisölle. Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY perusti palkinnon vuonna 1998 yhdistyksen perustajan Zacharias (Sakari) Topeliuksen juhlavuoden kunniaksi. Palkinto on Topeliuksen allekirjoittaman alkuperäisen kunniakirjan jäljennös.

Aiemmat Eläinsuojelun Topelius -palkinnon saajat:

2013 Wanhan Markin eläinten vanhainkoti
2012 toimittaja ja tietokirjailija Elina Lappalainen
2011 Otso Riiali
2010 ei jaettu
2009 Etsijäkoiraliitto
2008 tuottaja-käsikirjoittaja Marko Rauhala ja Myrsky-koira
2007 ei jaettu
2006 Helsingin kaupunki
2005 dosentti Leena Vilkka
2004 toimittaja Mirja Pyykkö
2003 ei jaettu
2002 kirjailija Eeva Kilpi
2001 ohjaaja Aki Kaurismäki
2000 pääkaupunkiseudun pelastuslaitokset
1999 eläinlääkäri Pertti Hartikka
1998 kirjailija Leena Krohn

Eläinsuojelukeskus Tuulispää:
Eläinsuojelukeskus Tuulispää toimii eläinten asialla. Tilalla toimii loppuvuodesta 2012 perustettu eläinten vanhain- ja turvakoti tuotanto- ja muille maatilaeläimille. Tuulispäähän tulevat eläimet ovat yleensä eläimiä, joille on ikänsä puolesta vaikea löytää enää uutta kotia tai jotka ovat olleet muuten lopetusuhan alla. www.tuulispaa.org

Lisätietoja:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Anne Roine
varapuheenjohtaja
p.050 344 4133, anne.roine6@gmail.com

Erja Veivo

tiedottaja
p. 040 577 4733, erja.veivo@hesy.fi

Eläinsuojelukeskus Tuulispää

Piia Anttonen
p. 045 672 1503, info@ tuulispaa.org