Eläinsuojelukeskuksessa yhdistyksen henkilökunta palvelee kaikissa löytöeläin- ja eläinsuojeluasioissa. Katutasossa on yhdistyksen toimisto, Eläinsuojelupuoti yleisöpalvelutiloineen ja HESYlle suoraan tulevien löytöeläinten sekä Viikin löytöeläintalolta jatkohoitoon tulevien eläinten vastaanottotilat, jossa on 44 kuution kokoista modulia kissojen ja kanien tilapäisiksi majapaikoiksi. Talon alakerrassa on myös eristysosasto sairaille eläimille. Kaikki taloon saapuvat kissat madotetaan, rokotetaan, merkitään mikrosirulla ja tatuoinnilla sekä leikataan.

Eläimen kulku karanteenista yleisötiloihin

HESY on Siuntion muiden löytöeläinten paitsi koirien talteenottopaikka, ja siuntiolaisia eläimiä säilytetään vastaanottotiloissa 15 vuorokautta eli eläinsuojelulain velvoittama minimisäilytysaika. Tämän jälkeen siuntiolaiset eläimet ovat vastaanottotiloissa hoitotoimenpiteiden takia vielä kuukauden. Viikin löytöeläintalolta HESYlle jatkohoitoon tulevat eläimet viettävät nekin ensimmäisen kuukautensa vastaanottotiloissa. Tämän jälkeen eläimet siirtyvät yläkerran luovutusvalmiiden eläinten tiloihin.

Talon yläkerran yleisölle avoimissa eläintiloissa on 15 isoa loikoiluloosia niille kissoille, joiden omistajia ei ole löydetty ja jotka ovat valmiita muuttamaan uuteen, eläinrakkaaseen kotiin. Lisäksi siellä on kahdeksan yksiötä sinkkukissoille, jotka eivät viihdy muiden kissojen seurassa, sekä ns. kanila jyrsijöitä ja kaneja varten. Pentulassa asuvat kissaemot vauvoineen, ja varsinkin kesäaikaan se täyttyy ääriään myöten. Taloon mahtuu kerralla noin 150 eläintä.

Hylätyt koirat hoidetaan HESYn Espoossa sijaitsevassa koiratalossa tai kotihoitopaikoissa, jotta ne eivät stressaantuisi kissojen joukossa. Irtokoiria ei Suomessa onneksi ole paljon, mutta omistajiensa päihdeongelmien tai asunnottomuuden vuoksi kodittomiksi jäävistä koirista on tullut uusi eläinsuojeluongelma.

Eläinsuojelukeskuksen osoite on Yhdyskunnantie 11, 00680 Helsinki. Puh. (ma-pe klo 10–17) 09 54200 100

Lahjoitukset turvaavat toiminnan

Löytöeläintoiminnasta koituu melkoiset menot: lähes miljoona euroa vuodessa. Reilun kymmenen ammattitaitoisen eläintenhoitajan lisäksi löytöeläinten hyvinvoinnista huolehtivat lukuisat vapaaehtoiset eläinten ystävät. HESY toimii pääasiassa yksityisiltä ihmisiltä saatujen lahjoitusten turvin. Voit tukea HESYn toimintaa lahjoituksin.

Voit auttaa meitä pelastamaan kodittomia eläimiä myös tekemällä ostoksia HESY-torilla, joka sijaitsee Hämeentie 2 B:ssä. Myynnistä saadut tulot menevät löytöeläinten hyväksi.