Copyright Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 13.3.2008

HESY: ELÄINTEN HYVINVOINTITUKI RIITTÄMÄTÖN TOIMI

Maa- ja metsätalousministeriön tänään julkistama tuki eläinten hyvinvointiin on Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksestä pieni askel oikeaan suuntaan, mutta riittämätön toimi sikojen ja nautojen elämänlaadun parantamiseen.

- Raha ei motivoi eläintilallisia eläinten hyvään kohteluun, ellei näitä tukirahoja oteta pois tehotuotannon puolelta, sanoo Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Luukkainen.

Tänään esitelty tuki ei pienennä tehotuotantotilojen tukia. Tuki on riittämätön myös siksi, että sen piiriin eivät kuulu broileritilat. HESYn mielestä broileritilat ovat vakava eläinsuojeluongelma.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila kertoi tänään sika- ja nautatiloille suunnatusta uudesta eläinten hyvinvointituesta. Tukea aletaan jakaa toukokuun alusta alkaen ja sen maksimisumma on 5000 euroa vuodessa. Tuen hakijan on tehtävä eläinlääkärin kanssa terveydenhuoltosopimus, johon sisältyy tilakäyntejä. Lisäksi maa- ja metsätalousministeriö aikoo kevään aikana asettaa eläinten hyvinvointineuvottelukunnan.

 

Lisätietoja:
HELSINGIN ELÄINSUOJELUYHDISTYS HESY ry
- Riikka Suominen, tiedottaja p. 040- 577 47 33
- Hannele Luukkainen, Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja p. 040-54 777 70