Copyright Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 9.10.2006

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KAUPUNKIEN YHTEISET LÖYTÖELÄINTILAT AVATAAN VIIKISSÄ 11.10.2006 – HELSINGIN ELÄINSUOJELUYHDISTYS AUTTAA KODITTOMIA ELÄIMIÄ JATKOSSAKIN

Helsingin eläinsuojeluyhdistykseen on tullut useita huolestuneita kyselyitä siitä, miten kodittomien eläinten käy, kun kaupunkien löytöeläintalo aloittaa toimintansa lokakuussa. Jatkossakin HESY ottaa vastaan kaupunkien löytöeläintalosta ne eläimet, jotka eivät ole 15 vuorokauden aikana löytäneet omistajaansa. Tämä koskee myös viranomaisten huostaanottamia ja omistajien sosiaalisten ongelmien takia hoidotta jääneitä eläimiä.

Tähänkin asti HESY on hakenut hoidettavaksi ja uudelleen sijoitettavaksi Pieneläinklinikan löytöeläinosastolta ne eläimet, joita ei ole noudettu takaisin 15 vuorokauden sisällä. Yhteistyö kaupunkien löytöeläintalon kanssa jatkuu samalla periaatteella. HESY tarjoaa jatkossakin uuden elämän hylätyille eläimille hoitamalla ne kuntoon ja etsimällä niille uudet kodit. Ennen uuteen kotiin luovuttamista eläimet rokotetaan, madotetaan, tunnistusmerkitään ja leikataan sekä mahdolliset sairaudet parannetaan HESYn omin varoin.

HESY on toiminut useiden vuosien ajan vantaalaisten löytöeläinten talteenottopaikkana. Sopimus Vantaan kanssa raukeaa joulukuun ensimmäisenä päivänä, mikä vähentää merkittävästi yhdistyksen tuloja. Juuri tästä syystä lahjoitukset ovat entistä ratkaisevammassa asemassa, jotta HESY voi jatkossakin auttaa kodittomia eläimiä.

HESY jatkaa edelleen Kirkkonummen ja Siuntion löytöeläinten talteenottopaikkana.

Pääkaupunkiseudun kaupunkien uusi löytöeläintalo aloittaa toimintansa Viikissä 11. lokakuuta. Kaupunkien löytöeläintalo ottaa vastaan Helsingin, Espoon ja Kauniaisten lisäksi myös Vantaan löytöeläimet joulukuun alusta alkaen osoitteessa Viikintie 49.

Lain mukaan jokaisessa kunnassa tulee olla löytöeläinten talteenottopaikka. Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 vuorokauden ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen työtä vaikeuttaa jatkuvasti rahanpuute. Vuodessa eläinten pelastamiseen kuluu noin 500.000 euroa. Valtiolta ja pääkaupunkiseudun kunnilta saatu avustus kattaa noin 4 % yhdistyksen vuosikuluista. Yksityisten lahjoittajien antama apu on siten täysin ratkaisevassa asemassa.

Yhdistys pelastaa vuosittain n. 900 eläintä. Suurin osa eläimistä on kissoja, mutta myös koiria, jyrsijöitä ja matelijoita. Suurin osa HESYn eläimistä on löytöeläimiä ja omistajien sosiaalisten ongelmien takia HESYyn otettuja, mutta osa on myös viranomaisten huostaanottamia eläimiä.

 

Lisätietoja:
HELSINGIN ELÄINSUOJELUYHDISTYS HESY ry
Puheenjohtaja Hannele Luukkainen, p. ja fax (09) 7242931, matkap. 040-5477770
Tiedottaja Maria Blomster p. (09) 7774470, 040-5774733
http://www.vetmed.helsinki.fi/yes/loytoelaimet.htm