Copyright Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 3.11.2007

SUNNUNTAIN ELÄINMIELENILMAUKSEEN TULOSSA PALJON VÄKEÄ

- Paikalla tunnettuja koirankasvattajia, peruskoiranomistajia ja muita eläinten ystäviä

Sunnuntaina klo 14 Senaatintorilla pidettävä eläinmielenilmaus näyttää keräävän väkeä. Vaikka järjestelyt ja tiedotus aloitettiin vasta torstai-iltapäivänä, sana on kiertänyt, ja ihmisiä on ilmoittautunut mukaan. Eilen Lempäälässä paljastunut järkyttävä eläinrääkkäystapaus, joka johti 20 koiran huostaanottoon, on lisännyt ihmisten huolta eläimiin kohdistuvasta piittaamattomuudesta ja eläinsuojelurikoksista annettavista liian lievistä rangaistuksista. Mielenilmausta on myös yritetty torpedoida.

"On ilahduttavaa, että myös tunnettuja koirankasvattajia on tulossa paikalle. Liian usein kennelväki vaikenee eikä uskalla puuttua epäkohtiin, vaikka tietävät niistä. Viime aikoina esillä olleet tapaukset – espoolaisen tunnetun kasvattajan liian lievä tuomio, järjestäytynyt koiratappelutoiminta ja eilen paljastunut Lempäälän tapaus – näyttävät saavan ihmiset myös toimimaan, ei vain puhumaan", sanoo Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen sihteeri Lena Lundell.

Eri koiratahoja on myös ilmoittautunut mielenilmauksen yhteistyökumppaneiksi.

Sunnuntain mielenilmaukseen toivotaan paikalle kaikkia eläinten ystäviä ja myös koiria haukkumaan eläinsuojelurikoksista annettuja liian lieviä tuomioita. Paikalla voi allekirjoittaa kortin oikeusministeri Tuija Braxille, jotta eläinsuojelurikoksista ja -rikkomuksista annettuja tuomioita kiristettäisiin ja sytyttää kynttilän kärsineiden eläinten muistolle.

Internetin koirapalstojen mukaan muualla Suomessa asuvat koiraihmiset aikovat myös sytyttää kynttilöitä huomenna klo 14, ja laittaa sähköpostia oikeusministeri Braxille.

Kaikki eläinten hyvästä kohtelusta kiinnostuneet ihmiset ovat tervetulleita Helsingin Senaatintorille sunnuntaina 4.11. klo 14 koirien kanssa tai ilman.
Ota mukaan ystävä, nelijalkainen ystävä ja kynttilä.

Lisätietoja:
HELSINGIN ELÄINSUOJELUYHDISTYS HESY ry
Sihteeri Lena Lundell p.040-835 1710