Copyright Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 3.2.2005ELÄINTEN JOULUKERÄYKSEN TUOTTO PUTOSI PUOLEEN EDELLISVUOTEEN VERRATTUNA - LAHJOITUKSIA KODITTOMIEN ELÄINTEN HYVÄKSI VOI TEHDÄ YMPÄRI VUODEN
Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen järjestämän joulukeräyksen kokonaistuotto oli 12.691,17 euroa. Eläinten hätä oli joulun alla lähellä ihmisten sydäntä. Helsingin eläinsuojeluyhdistys kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia. Valitettavasti keräyssumma jäi puoleen edellisvuoteen verrattuna, mikä heikentää yhdistyksen mahdollisuuksia auttaa avun tarpeessa olevia eläimiä.

Heti Aasian katastrofin jälkeen lahjoitusten määrä kodittomien eläinten avustustilille romahti. HESY haluaa muistuttaa kaikkia eläinrakkaita ihmisiä siitä, että eläinten avuntarve Suomessa on edelleen akuutti. Valtio ei ole toistaiseksi tukenut eläinsuojelutyötä lainkaan ja Helsingin kaupungin avustus kattaa HESYn menoista vain pari prosenttia. Liki 98 % HESYn tarvitsemista varoista kerätään itse jäsenmaksuin, lahjoituksin, järjestämällä tapahtumia ja keräyksiä sekä pitämällä kirpputoria.

HESYn rahatilanne on nyt niin vaikea, että yhdistyksen rahat eivät enää riitä Espoossa sijaitsevan koiratalon ylläpitoon. Yhdistyksen neljän vuoden ajan vuokraama koiratalo on lakkautusuhan alla. HESY suunnittelee jatkossa palaavansa entiseen käytäntöön sijoittaen kodittomat koirat kotihoitopaikkoihin ja eläinhoitoloihin.

HESYssä on tällä hetkellä vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen paljon kodittomia eläimiä. Eläinsuojelukeskuksessa on satakunta kissaa, viisi punakorvakilpikonnaa, kolme kania, kaksi rottaa ja vesinauhakäärme, jotka etsivät uutta kotia. Espoon koiratalossa on tällä hetkellä kolme asukkia. Koiratalon vaikeaa tilannetta sekä muita HESYn kodittomia eläimiä voi auttaa tekemällä lahjoituksen kodittomien eläinten avustustilille Nordea 200118-113063.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

- hoitaa pääkaupunkiseudulta löydettyjä tai viranomaisten huostaanottamia eläimiä ja etsii niille uudet, vastuuntuntoiset kodit. Vuosittain yhdistys sijoittaa uusiin koteihin noin 1000 lemmikkieläintä, joista kissoja noin 800. Lisäksi hoidetaan mm. koiria, kaneja, pikkujyrsijöitä ja vesikilpikonnia.

- Eläinsuojelutyötä vaikeuttaa eniten varojen puute. Vuosittain eläinten pelastamiseen kuluu noin 500.000 euroa
(3 miljoonaa mk). Valtio ei tue lainkaan eläinsuojelutyötä ja Helsingin kaupunginkin avustus kattaa vain pari prosenttia HESYn menoista. Kodittomien eläinten avustustilin numero on Nordea 200118-113063.

Lisätietoja:
HELSINGIN ELÄINSUOJELUYHDISTYS HESY ry
- Puheenjohtaja Hannele Luukkainen, p. ja fax (09) 7242931, matkap. 040-5477770
- Tiedottaja Maria Blomster p. työ 09-7774470 fax 09-7774467, matkap. 040 - 5774733