was successfully added to your cart.

Maaliskuu: Pakkasen purema kaksikko nauttii nyt kotioloista

By | Kuukausikirjeet | No Comments

Pakkasen purema kaksikko nauttii nyt kotioloista

Kylmä ja nälkä piinasivat pitkään Luciaa ja Sebastianiaa, jotka olivat jääneet heitteille ihmisen piittaamattomuuden takia. HESY otti kissat hoitoonsa ja etsi niille vastuuntuntoisen kodin. Päätimme antaa kissoille omat puheenvuorot. Lucian ja Sebastianin omistaja Eila Väliaho ja HESYn vapaaehtoinen Susanna Kaste ovat tulkanneet kissakielisiä kommentteja ja kääntäneet ne kansankielelle. 

Opettelua kotikissan tavoille

”Tervehdys! Olen Lucia ja haluaisin kertoa vähän itsestäni. Vaikka olen vasta vuoden ikäinen, olen kokenut jo kaikenlaista. Pienenä asuin kavereideni kanssa metsässä. En muista, miten sinne jouduin. Sitä en kuitenkaan unohda, että minulla oli koko ajan nälkä ja kylmä. Onneksi meidät löydettiin viime syksynä ja vietiin HESYlle hoitoon.  Pääsin lämpimään ja sain joka päivää ruokaa ja silityksiä. Eläintenhoitajat näkivät vaivaa luottamukseni voittamiseksi. Se tuotti tulosta. Ihmispelkoni alkoi väistyä. Olin onnellinen ja tulin vielä tyytyväisemmäksi, kun pääsin joulun jälkeen ikiomaan kotiin lempeiden ihmisten luokse.”

”Uudessa kodissa minua odotti kissakaveri Sebastian, jolta sain heti poskipusun. Meistä tuli oitis hyvät ystävät. Sebastian on minulle vähän kuin isoveli, joka opasti tulokkaan talon tavoille. Minusta on hauskaa leikkiä ja juoksennella Sebastianin kanssa, mutta parasta on yhdessä loikoileminen. Sebastian pesee minut usein perusteellisesti – korvanikin. Minäkin olen alkanut vastapalveluksena nuolla Sebastianin turkkia.”

”Tarkkailin kotiväkeä ensin turvallisen välimatkan päästä pari päivää. Sitten huomasin, että he ovat mukavia ja annoin heidän silittää ja ottaa minut syliinkin. Tällaisin elein he kertoivat minulle, että uusi majapaikkani oli minun kotini eikä täältä tarvitse lähteä pois. Siitä tuli hyvä mieli.”

Lucia on vihdoin lämpimässä ja turvassa.

Lucia syö yhä varastoon

”Totuttelin pienin askelin kotikissan arkeen. Säikähdin kolahtavaa ääntä, joka kuului ulko-ovelta postiljoonin asioidessa kohdallamme. Ihmetystä aiheuttivat niin ikään omalle reviirilleni yks kaks pudonneet paperilehdykätkin. Enää paperiröykkiön rysähdys lattialle ei pelota minua.”

– On sinulla jöröjukan kynnet. Niitä pitää leikata, totesi talon emäntä Eila Väliaho yhtenä päivänä minua tarkasteltuaan.

”Aavistin pahaa ja olin vastentahtoinen. Eila kuitenkin sai minut rentoutumaan juttelemalla lempeästi ja silittelemällä minua kynsienleikkuu-projektin aikana. Tukea antoi myös Sebastian, joka tuli viereeni kehräämään rauhoittaakseen minua. Nämä keinot tepsivät: nyt suostun mukisematta manikyyriin.”

”Syön edelleenkin varastoon kuin nälkävuosi odottaisi nurkan takana. Olenhan pula-ajan lapsi: viettäessäni pentuelämää luonnon helmassa ruokaa oli tarjolla satunnaisesti ja se oli laadultaan köykäistä. Nyt saan herkutella mielin määrin, joskus jälkkärilläkin!”

”Ulkoilmaelämän harrasteita minulla ei ole ikävä. Sisätiloissa on mukavampaa. Tarjolla on paljon kaikenlaista tekemistä, kuten esimerkiksi leikkihiirten perässä hyppimistä ja kukkamullan kuopimista – tosin emäntä ei taida oikein pitää jälkimmäisestä puuhastani. Huonekasvit ovat oivallinen piilopaikka. Niiden takaa voin vakoilla Sebastiania.”

”Voiko elämä olla tämän parempaa? Minusta välitetään ja pidetään hyvää huolta. Saan säännöllisesti paijauksia ja aktiviteetteja. Usein juoksen pitkin lattioita silkasta olemisen riemusta. Uusi koti on parasta, mitä minulle on tapahtunut – olen onnekas kissa!”

Pelokas Sebastian tottui ihmiseen

”Olen Sebastian, Lucian kissakaveri. Minullakin on tarina kerrottavanani. Nykyään minulla on kaikki hyvin, mutta joitakin vuosia sitten olin nälkäinen, kylmissäni ja pelokas. Minua ja muutamia muita lajikavereitani pidettiin maatilalla kylmissä tiloissa. Korvastani puuttuva v-muotoinen palanen muistuttaa minua alati noista synkistä päivistä. En tiedä miksi maatilan haltijan piti loveta korvaani tällainen merkki. Se teki kipeää, ja luottamushan siinä meni.”

Sebastian on oppinut luottamaan ihmisiin, vaikka onkin tullut kohdelluksi huonosti.

”Pääsin onnekseni HESYn eläinsuojaan ja sitä kautta uuteen kotiin, jossa saan asua loppuikäni. Koska minulla oli ihmisistä ikäviä kokemuksia, uskalsin liikkua uudessa ympäristössäkin ensin vain yöllä kotiväen pantua maaten.”

”Kotiutumisessa minua auttoi perheen Romeo-kissa. Aluksi Romeo koki minut tunkeilijaksi, mutta hyväksyi minut vähitellen kaverikseen. Aloimme nukkua päiväunia yhdessä – siitä tuli lämmin ja turvallinen olo. Vähitellen aloin tottua myös ihmisiin, jotka juttelivat minulle lempeästi. Sain heiltä tassuhierontaakin. Ymmärsin, että he eivät satuta minua. He välittivät minusta.”

”Huoli ja suru valtasivat meidät, kun Romeo sairastui ja lopulta menehtyi. Olin hoivannut sairastelevaa kissaa ja minulla oli sitä kova ikävä. Tunsin oloni yksinäiseksi. Sitten tapahtui käänne, jonka varmaan jo arvaattekin. Nuori Lucia-neiti saapui kotikonnuillemme. Tulimme heti hyvin juttuun. Halusin olla Lucialle isoveli. Opetin tulokkaan talon tavoille, ja meistä tuli parhaat kaverit. Leikimme usein illalla ja yöllä, päivällä keräämme voimia yökyöpelöintiin.”

Onni on oma koti

”Vaikka luotan nykyään ihmisiin, koviin ääniin en ole tottunut. Onhan minulla erittäin hyvä kuuloaisti. Kissat aistivat korkeita ääniä 60 000 hertsiin asti. Kun rappukäytävästä kantautuu ovien paiskomisen ja naapureiden mekastuksen ääniä, ovat tärykalvoni ja mielen tasapainoni kovilla.”

”Toki minäkin päästään ilmoille toisinaan yön pikkutunneilla muutaman naukaisun, mutta ei se sentään naapuriin asti kuulu! Onneksi ympärilläni on useimmiten rauhallista ja tunnen oloni onnelliseksi. En enää kärsi kylmästä ja nälästä. Silityksiäkin saan aina niitä kerjättyäni. Toivon, että kaikki ulkona kylmissään ja nälissään värjöttelevät kissat saisivat oman, rakastavan kodin. Me kesykissat emme nimittäin pärjää yksin luonnossa. Kuolo korjaa satoa etenkin talven tullen. Toivottavasti ihmiset lopultakin ymmärtäisivät sen.”

”Mina ja Lucia nautimme nyt kissanpäivistämme ja toivotamme mukavaa kevättä kaikille kissoille ja kissaihmisille!”

Teksti: Susanna Kaste


Auta kodittomia lemmikkieläimiä!

Adoptio mullistaa hylätyn eläimen koko elämän ja on palkitseva teko adoptoijalle. Voit tulla tapaamaan HESYn kotia etsivä eläimiä Eläinsuojelukeskukseen (Yhdyskunnantie 11, 00680 Helsinki) eläintilojen aukioloaikoina ma-pe ja su klo 15–18. Lauantaisin eläintilat ovat kiinni.

Voit tukea yhdistyksen toimintaa myös tekemällä lahjoituksen kodittomien eläinten avustustilille FI09 2001 1800 113063. Kirjoita viestiksi ”Lahjoitus” tai käytä viitenumeroa 100586. Pienikin lahjoitus auttaa!

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry:llä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa, jonka numero on: RA/2017/13. Lupa on voimassa 1.2017–31.12.2017 Uudenmaan maakunnan alueella. Kerättyjä varoja käytetään vuosien 2017–2018 kuluessa.


Lemmikin hyvinvointiopas

HESYltä on ilmestynyt lemmikkien hyvinvoinnista kertova esite, jossa esitellään lemmikin koko elämänkaari pentuiästä seniorivuosiin. Tutustu esitteeseemme!


Muista läheisiäsi pääsiäisenä HESYn taidekorteilla

 

 

 

 

 

 

 

 

HESYn tuotevalikoima on saanut täydennystä! Myyntiin ovat tulleet Mikko Kääriän tekemät upeat eläinaiheiset taidekortit. Yhden kortin kappalehinta on 0,50 €. Kymmenen kappaleen nippu kortteja maksaa 4 €. Tee tilaus ja ilahduta ystäviäsi ja sukulaisiasi vaikka pääsiäisenä tai ihan muuten vain osoittaaksesi, että he ovat mielessäsi ja sinulle tärkeitä. HUOM! Kaikkiin tilauksiin lisätään postikulut painon mukaan. Alle 20 euron tilauksiin lisätään myös 5 euron käsittelymaksu.

Mikko Kääriä tekee tilaustyönä muotokuvia asiakkaiden kuvien pohjalta. Mkreon verkkosivuilla voit tutustua Kääriän aiempiin teoksiin ja tehdä tilauksen.  Kääriän kortteja voi ostaa myös seuraavista HESYn myymälöistä:

Eläinsuojelupuoti
Yhdyskunnantie 11
00680 Helsinki
ma-pe klo 10–18, su kolo 15–18

Kirpputori SaunaKatti
Metsäpurontie 25
00630 Helsinki
ma-pe klo 11–18, la klo 10–14

Perintöpuoti
HUOM! Perintöpuoti on kiinni 17.3.
Mäkelänkatu 34
00550 Helsinki
ma-pe klo 11–18


Seuraava kuukausikirje ilmestyy huhtikuussa 2017. Iloista kevään odotusta!

Toivottavat HESYn eläimet, henkilökunta ja hallitus

Jos haluat saada kuukausikirjeen sekä HESY:n tiedotteita ja tietoa tulevista tapahtumista suoraan sähköpostiisi, ilmoita asiasta sähköpostitse osoitteeseen: erja.veivo@hesy.fi

HESYn hallitus tiedottaa 8.3.2017

By | Tiedotteet | No Comments

HESYn hallitus tiedottaa 8.3.2017

Hallitus on kokoontunut joulukuussa 2016 sekä vuonna 2017 tammikuussa ja maaliskuun alussa 5.3.

Työterveyshuollon ja hallituksen henkilöstölle viime vuonna tehdyn selvityksen tulokset on käyty läpi henkilökunnalle järjestetyssä tilaisuudessa tammikuussa. Tilanne työyhteisössä näyttää nyt hyvältä ja toimivalta.

Uusi eläinsuojelukeskus -projektin vastuuhenkilöt ovat etsineet aktiivisesti uusia toimitiloja. Projektin tiimoilta on käyty tapaamassa myös Helsingin kaupunginrakennusvalvontaviraston edustajia käyttötarkoitusasian selvittämiseksi. Tällä hetkellä selvityksen alla on yksi kiinteistö sekä yksi tontti Helsingissä.

HESYn hallituksen nimeämä työryhmä laatii luonnoksen HESYn omaksi työehtosopimukseksi, jota ehdotetaan henkilöstön luottamusvaltuutetuille sen valmistuttua.

Yhdistyksen toimintoja tehostetaan ja maalis-huhtikuun aikana yhdistyksen sisällä siirrytään uuteen IT-järjestelmään. Myös yhdistyksen taloushallinto on pitkälle automatisoitu tilitoimiston kanssa.

Jäsenmaksulomakkeet lähetetään kirjeitse jäsenille maaliskuun aikana. Yhdistys siirtyy käyttämään Yhdistysavain.fi-palvelua ja toivoo, että tulevaisuudessa mahdollisimman moni vastaanottaisi jäsenmaksulaskun sähköpostiinsa. Tiedotamme tästä lisää, kun järjestelmä saadaan täyteen käyttövalmiuteen. Samalla myös jäseneksi liittyminen helpottuu.

Yhdistyksen omaisuutta hoitaa omaisuudenhoitoyhtiö, jonka tulokset ovat näkyneet alkuvuodesta 2017 positiivisina yhdistyksen arvopaperivarallisuudessa.

Hallitus on seurannut Kirpputori SaunaKatin myynnin kehittymistä. Viime kesän sukelluksen jälkeen tilanne näytti hiljalleen menevän kohti parempaa, mutta joulukuusta lähtien myynnit ovat olleet merkittävästi aiempaa huonompia. Hallitus päätti johtoryhmän ehdotuksen mukaisesti, että kirpputoritoiminnalle etsitään huhtikuun loppuun mennessä uudet tilat, joiden sijainti on parempi. Uudet tilat esitellään hallitukselle toukokuun alun kokouksessa. Näihin tiloihin siirretään sekä Kirpputori SaunaKatti että Perintöpuoti Mäkelänkadulta. Yhdistämällä myymälät niiden kustannuksia saadaan pienemmäksi. Myös henkilökunnalle on etua siitä, kun myymälät sijaitsevat samassa kohteessa. Lisäksi myymälöitä markkinoidaan Facebookissa. Mikäli uusia edullisempia tiloja ei löydetä, tulee tappiollisen kirpputoritoiminnan jatkoa pohtia uudelleen, sillä tappiollista toimintaa ei ole järkevää ylläpitää lahjoitusvaroin.

Kaavio: Kirpputori SaunaKatin myynnin kehitys:

 

 

 

 

Eläinsuojelukeskuksessa järjestettiin henkilökunnan ja vapaaehtoisten avulla Avointen ovien päivä -niminen tapahtuma 4.3. lauantaina. Paikalle saapui runsaasti väkeä. Valtakunnallinen löytöeläinpäivä sai saman päivän aikana positiivista näkyvyyttä YLEn aamu tv:ssä ja iltauutisissa sekä suomen- että ruotsinkielisessä radiossa.

Yhdistys osallistuu Eläinystäväni-messuille 22.–23.4.2017 Helsingin messukeskuksessa. Lisäksi yhdistys järjestää toukokuussa roskakävelyn ja ottaa osaa Suomi 100 -tapahtumiin.

Yhdistyksen vuosikokous pidetään lauantaina 22.4.2017. Paikka ilmoitetaan myöhemmin. Yhdistyksen sääntöjen mukaan kokouskutsu julkaistaan viimeistään seitsemää päivää ennen vuosikokousta suomenkielisessä että ruotsinkielisessä Helsingissä ilmestyvässä aamulehdessä.

 

HESY etsii tiloja kirpputoritoiminnalle

By | Tiedotteet | No Comments

Etsintäkuulutus! HESY uudistuu, ja etsimme uusia myymälätiloja kirpputoritoiminnalle Helsingistä sopivalta paikalta. Jos sopivat tilat löytyvät, Perintöpuoti ja Kirpputori Saunakatti yhdistetään, jolloin valikoima laajenee ja palvelemme asiakkaitamme paremmin. Edullinen vuokra ja sijainti katutasossa ovat toivomuksena. Neliöitä tulisi olla noin 200. Jos sinulla on tietoa edellä oleviin kuvailuihin sopivista tiloista, voit olla yhteydessä HESYn toiminnanjohtajaan Pirjo Onzaan: pirjo.onza@hesy.fi